Poni, Stefano
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 12.182
NA - Nord America 7.718
AS - Asia 2.194
OC - Oceania 135
SA - Sud America 124
AF - Africa 49
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 9
Totale 22.411
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 7.627
IT - Italia 6.501
SE - Svezia 1.617
CN - Cina 1.012
DE - Germania 963
FR - Francia 605
UA - Ucraina 540
IE - Irlanda 509
SG - Singapore 492
ID - Indonesia 280
PL - Polonia 232
GB - Regno Unito 194
RU - Federazione Russa 193
AL - Albania 148
ES - Italia 124
FI - Finlandia 121
IN - India 113
CA - Canada 84
TR - Turchia 77
AU - Australia 75
NZ - Nuova Zelanda 60
PT - Portogallo 57
BR - Brasile 53
IR - Iran 51
GR - Grecia 49
CZ - Repubblica Ceca 46
NL - Olanda 43
BE - Belgio 41
CH - Svizzera 40
RO - Romania 39
AR - Argentina 35
JP - Giappone 31
HK - Hong Kong 30
AT - Austria 28
TW - Taiwan 28
HR - Croazia 21
KR - Corea 20
HU - Ungheria 18
ZA - Sudafrica 16
SI - Slovenia 15
CL - Cile 14
EG - Egitto 13
PE - Perù 13
RS - Serbia 11
CY - Cipro 10
IL - Israele 8
VN - Vietnam 8
MX - Messico 7
CI - Costa d'Avorio 6
CO - Colombia 6
NO - Norvegia 6
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 5
BG - Bulgaria 5
DK - Danimarca 4
DZ - Algeria 4
MY - Malesia 4
PH - Filippine 4
PK - Pakistan 4
AE - Emirati Arabi Uniti 3
BD - Bangladesh 3
EU - Europa 3
KZ - Kazakistan 3
MA - Marocco 3
MD - Moldavia 3
UY - Uruguay 3
GH - Ghana 2
IQ - Iraq 2
JE - Jersey 2
KG - Kirghizistan 2
LB - Libano 2
LV - Lettonia 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
SY - Repubblica araba siriana 2
TH - Thailandia 2
A1 - Anonimo 1
AM - Armenia 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BY - Bielorussia 1
LK - Sri Lanka 1
LU - Lussemburgo 1
MU - Mauritius 1
MZ - Mozambico 1
NG - Nigeria 1
RE - Reunion 1
SA - Arabia Saudita 1
TN - Tunisia 1
Totale 22.411
Città #
Chandler 1.305
Ashburn 585
Milan 544
Dublin 473
Cattolica 403
Jacksonville 308
Wilmington 299
Singapore 292
San Mateo 290
Jakarta 279
New York 260
Rome 237
Nanjing 232
Redwood City 222
Warsaw 211
Ann Arbor 209
Fairfield 207
Boston 201
Princeton 165
Florence 164
Bologna 161
Woodbridge 144
Turin 140
Beijing 137
Moscow 127
Marseille 113
Seattle 113
Houston 104
Nanchang 97
Norwalk 96
Lawrence 87
Torino 86
Boardman 85
Mountain View 81
Dearborn 74
Palermo 71
Padova 68
Bari 67
Cambridge 61
Des Moines 60
Naples 60
Los Angeles 55
Chicago 52
Hangzhou 50
Izmir 48
Kunming 47
Munich 44
Redmond 43
Brescia 42
Lancaster 39
Modena 39
Catania 38
Udine 38
Shenyang 37
Parma 36
Perugia 36
Dallas 35
Ottawa 35
Trieste 34
Verona 34
Guangzhou 33
Nürnberg 33
Brussels 32
San Michele All'adige 32
Hebei 31
Tianjin 31
Cesena 29
Nelson 29
Adelaide 28
Trento 27
Washington 27
Zhengzhou 25
Kish 24
Sassari 24
University Park 24
Arlington 23
Busto Arsizio 23
Napoli 22
Salerno 22
Vienna 22
Athens 21
Genoa 21
Menlo Park 21
Prato 21
Shanghai 21
Lisbon 20
London 20
Pisa 20
Quattro Castella 19
Toronto 19
Vicenza 19
Bolzano 18
Mestre 18
Paris 18
Madrid 17
Pescara 17
Reggio Emilia 17
Siena 17
Xian 17
Amsterdam 16
Totale 10.618
Nome #
Utilizzo di biostimolanti in viticoltura 672
Viticoltura di precisione: le mappe NDVI per fare qualità (prove nel Piacentino sul vitigno Barbera) 427
Fisiologia e viticoltura di precisione basata su dati da Remote Sensing: quale grado di parentela? 397
Maturazione dell’uva e gestione della chioma in Vitis vinifera: processi e tecniche da riconsiderare in funzione del cambiamento del clima e delle nuove esigenze di mercato 323
MECS-VINE®: A new proximal sensor for segmented mapping of vigor and yield parameters on vineyard rows 308
Vite: posticipare la maturazione con la defogliazione tardiva 304
Caolino, un alleato contro il cambiamento climatico 297
Adattarsi al cambio climatico con la potatura verde 295
Defogliare la vite in prefioritura migliora l'uva e il vino. 283
Stomatal closure is induced by hydraulic signals and maintained by ABA in drought-stressed grapevine 282
Scacchiatura della vite, effetti e scelte in funzione della produzione. 278
Influenza di alcuni portinnesti della serie M sulla nutrizione minerale della vite in condizioni di differente disponibilità di potassio 277
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 264
Comparing kaolin and pinolene to improve sustainable grapevine production during drought 232
Within-field Variability and Variable Rate Nitrogen Fertilization in a Barbera Vineyard (Italy) 216
Valutazione agronomica di viti di Ortrugo (Vitis vinifera L.) sottoposte a differenti tecniche di potatura verde 214
Gestione della maturazione dell'uva 212
Uva, controllare la maturazione posticipando la potatura invernale 199
LATE WINTER PRUNING AS A TOOL TO CONTROL VINE YIELD AND ACCUMULATION OF SOLUBLE SOLIDS IN SANGIOVESE GRAPEVINES 199
Manipulation of ripening via antitranspirants in cv. Barbera (Vitis viniferaL.) 191
Biodiversity of local Vitis vinifera L. germplasm: a powerful tool towards adaptation to global warming and desired grape composition 182
Changes in vineyard establishment and canopy management urged by earlier climate-related grape ripening: A review 172
Calibrated, delayed-cane winter pruning controls yield and significantly postpones berry ripening parameters in Vitis vinifera L. cv. Pinot Noir 170
Effetti differenziali del diradamento dei grappoli e della defogliazione precoce su resa, composizione delle uve e qualità dei vini in sangiovese 168
Come gestire il nuovo vigneto 164
Danno da gelo tardivo: una rivisitazione alla luce del cambiamento climatico 164
Relazioni idriche e gestione dell’acqua in viticoltura 164
Variazione dei trend stagionali di fotosintesi netta in chiome di Sangiovese e Montepulciano sottoposte a limitazione idrica precoce e relativa risposta alla re-irrigazione 162
Viticoltura di territorio 159
Development of a water stress alert system embedded in a DSS for Integrated Vineyard Management 156
Vite.net TM , gestione del vigneto attraverso internet 149
Vite: controllare la maturazione con la potatura tardiva 149
Gestine della vendemmia 146
SENSITIVITY OF VIS-NIR SPECTRAL INDICES TO DETECT NITROGEN DEFICIENCY AND CANOPY FUNCTION IN CV. BARBERA (VITIS VINIFERA L.) GRAPEVINES 146
Human Perceptions of Robotics in Agriculture 145
Come valutare e mantenere nel tempo l'efficienza del vigneto 143
Strategie di adattamento colturale al mutato cotesto climatico 142
Risposte vegetative e nutrizionali di nuovi portinnesti della vite a condizioni di differente disponibilità di azoto 139
Adattamento a lungo termine del vitigno Barbera a potatura manuale e meccanica con diversa intensità di rifinitura 138
Addressing the implementation problem in agricultural decision support systems: the example of vite.net 137
An improved multichamber gas exchange system for determining whole-canopy water-use efficiency in grapevine 136
Description and testing of a weather-based model for predicting phenology, canopy development and source-sink balance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 135
Innovative and interactive tool for improving soil ecosystem services in viticulture 135
Stress idrico in Vitis vinifera: variabilità delle risposte fisiologiche intraspecifiche e loro potenziale sfruttamento nella mitigazione degli effetti dei cambiamenti climatici 131
The isohydric cv. Montepulciano (Vitis vinifera L.) does not improve its whole-plant water use efficiency when subjected to pre-veraison water stress 129
Morpho-structural and physiological response of container-grown Sangiovese and Montepulciano cvv. (Vitis vinifera) to re-watering after a pre-veraison limiting water deficit 126
VineMan.org: innovative strategies for enhancing disease management in organic vineyards. 125
Effects of a biostimulant derived from the brown seaweed Ascophyllum nodosum on ripening dynamics and fruit quality of grapevines 123
Studying spatial and temporal variability of a 'Barbera' vineyard with traditional and precision approaches 123
Caratterizzazione dell’attività di un fertilizzante organo-minerale nei confronti di Plasmopara viticola 121
Gestione degli eccessi termici e radiativi 116
Early Leaf Removal as a Strategy to Improve Ripening and Lower Cluster Rot in Cool Climate (Vitis vinifera L.) Pinot Grigio 116
Migliori performance di viti innestate su M4 116
A device enabling fully automated water-deficit experiments with potted grapevines 115
Innovazioni nei sistemi di allevamento 115
Late leaf removal aimed at delaying ripening in cv. Sangiovese: Physiological assessment and vine performance 114
Long-Term Effects of Mechanical Winter Pruning on Growth, Yield, and Grape Composition of Barbera Grapevines 113
Vigneti più equilibrati con gli inerbimenti temporanei 113
Interactions of summer pruning techniques and vine performance in the white Vitis vinifera cv. Ortrugo 111
Gestione dell'acqua 110
Long-term performance of Barbera grown under different training systems and within-row vine spacings. 109
Vite, controllare la maturazione gestendo la chioma 109
Foliar vs. soil application of Ascophyllum nodosum extracts to improve grapevine water stress tolerance 109
Exploring the opportunity of selective harvesting in a ‘Barbera’ vineyard from Colli Piacentini 108
Vine performance and leaf physiology of conventionally and minimally pruned Sangiovese grapevines. 106
La falcia-andanatrice Blader per la gestione del suolo nei vigneti inerbiti. 106
La meccanizzazione sostenibile 106
Effects of canopy manipulations on whole-vine photosynthesis: Results from pot and field experiments 106
Water use efficiency in Sangiovese grapes (Vitis vinifera L.) subjected to water stress before veraison: Different levels of assessment lead to different conclusions 103
Early Leaf Removal to Improve Vineyard Efficiency: Gas Exchange, Source-to-Sink Balance, and Reserve Storage Responses 102
Scelta varietale 101
CHARACTERIZATION OF THE NEW CULTIVAR 'ERVI' AS A FUNCTION OF MECHANICAL HARVESTING 99
Effects of Early Shoot Trimming of Varying Severity on Single High-Wire Trellised Pinot noir Grapevines 99
Effects of Pre-bloom Leaf Removal on Growth of Berry Tissues and Must Composition in Two Red Vitis vinifera L. Cultivars 98
High potential of variable rate fertilization combined with a controlled released nitrogen form at affecting cv. Barbera vines behavior 98
Vegetative, physiological and nutritional behavior of new grapevine rootstocks in response to different nitrogen supply 96
Defogliazione meccanica tardiva: efficacia anti-global warming 96
La potatura verde nel vigneto: aspetti fisiologici e colturali 94
Early source limitation as a tool for yield control and wine quality improvement in a high-yielding red Vitis vinifera L. cultivar. 94
Biodiversità e innovazione: la sfida dei Colli Piacentini 93
Comparison of whole-canopy water use efficiency and vine performance of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) vines subjected to a post-veraison water deficit 92
Contenimento della produttività e dell'alcolicità potenziale di vini Sangiovese mediante posticipo della potatura invernale 92
Danni da gelate tardive, preservare la qualità è possibile 89
Water stress improves whole-canopy water use efficiency and berry composition of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines grafted on the new drought-tolerant rootstock M4 89
Malvasia Rosa: da una mutazione spontanea un vitigno unico 88
Emilia-Romagna 87
MECHANICAL CROP THINNING AND EARLY DEFOLIATION AS NOVEL TOOLS FOR YIELD MANAGEMENT IN VSP GRAPEVINES 86
Vine performance and grape composition as affected by early-season source limitation induced with anti-transpirants in two red Vitis vinifera L. cultivars. 85
Physiological parameters and protective energy dissipation mechanisms expressed in the leaves of two Vitis vinifera L. genotypes under multiple summer stresses 85
A new integrated approach for management of soil threats in the vineyard ecosystem 85
Inter-row floor management is a powerful factor for optimising vine balance in a non-irrigated organic Barbera vineyard in northern Italy 85
Effects of Cluster Thinning and Pre-Flowering Leaf Removal on Growth and Grape composition in cv. Sangiovese 84
Un approccio tecnico all’uso del caolino per contrastare gli stress estivi in vigneto 82
Phenology, canopy aging and seasonal carbon balance as related to delayed winter pruning of vitis vinifera L. cv. sangiovese grapevines 82
Gas exchange and water-use efficiency of cv. Sangiovese grafted to rootstocks of varying water-deficit tolerance 82
Variazione di crescita dei componenti dell'acino in vitigni rossi sottoposti a defogliazione precoce. 81
Shoot thinning effects on seasonal whole-canopy photosynthesis and vine performance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 80
Potenzialità della concimazione di precisione del vigneto 80
A low-cost portable chamber based on Arduino micro-controller for measuring cover crops water use 79
A Three-year survey on the impact of pre-flowering leaf removal on berry growth components and grape composition in cv. Barbera vines. 77
Totale 15.110
Categoria #
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Totale 86.651


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20202.027 0 0 0 230 269 193 195 165 168 306 250 251
2020/20212.656 151 159 121 183 443 181 289 152 365 192 309 111
2021/20223.166 183 171 156 253 270 226 142 418 218 245 419 465
2022/20235.833 785 749 452 604 364 635 345 597 518 207 355 222
2023/20243.689 238 725 141 320 195 415 220 209 151 211 421 443
2024/2025932 240 190 457 45 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 22.842