Poni, Stefano
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 13.556
NA - Nord America 8.427
AS - Asia 3.948
SA - Sud America 859
OC - Oceania 147
AF - Africa 89
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 9
Totale 27.035
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 8.287
IT - Italia 7.212
SE - Svezia 1.676
SG - Singapore 1.667
CN - Cina 1.342
DE - Germania 1.099
FR - Francia 735
BR - Brasile 722
UA - Ucraina 544
IE - Irlanda 514
ID - Indonesia 282
PL - Polonia 248
GB - Regno Unito 243
RU - Federazione Russa 223
AL - Albania 150
ES - Italia 139
FI - Finlandia 139
NL - Olanda 137
IN - India 129
CA - Canada 105
TR - Turchia 100
AU - Australia 83
PT - Portogallo 72
GR - Grecia 66
KR - Corea 65
NZ - Nuova Zelanda 64
HK - Hong Kong 63
AR - Argentina 61
IR - Iran 56
CH - Svizzera 49
CZ - Repubblica Ceca 48
BE - Belgio 45
AT - Austria 44
RO - Romania 41
VN - Vietnam 39
JP - Giappone 37
ZA - Sudafrica 30
TW - Taiwan 29
CL - Cile 21
HR - Croazia 21
HU - Ungheria 21
MX - Messico 20
SI - Slovenia 18
PE - Perù 15
EG - Egitto 14
RS - Serbia 13
EC - Ecuador 12
IQ - Iraq 12
MA - Marocco 12
AZ - Azerbaigian 11
CO - Colombia 11
CY - Cipro 11
IL - Israele 11
KZ - Kazakistan 11
LT - Lituania 11
PK - Pakistan 11
BD - Bangladesh 10
BG - Bulgaria 10
UZ - Uzbekistan 9
NO - Norvegia 8
PA - Panama 7
UY - Uruguay 7
AE - Emirati Arabi Uniti 6
CI - Costa d'Avorio 6
DZ - Algeria 6
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 5
EE - Estonia 5
KG - Kirghizistan 5
PH - Filippine 5
TN - Tunisia 5
VE - Venezuela 5
DK - Danimarca 4
DO - Repubblica Dominicana 4
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 4
LK - Sri Lanka 4
LV - Lettonia 4
MD - Moldavia 4
MY - Malesia 4
PY - Paraguay 4
SY - Repubblica araba siriana 4
TH - Thailandia 4
AM - Armenia 3
EU - Europa 3
KE - Kenya 3
LU - Lussemburgo 3
SA - Arabia Saudita 3
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 3
AO - Angola 2
BY - Bielorussia 2
GE - Georgia 2
GH - Ghana 2
HN - Honduras 2
JE - Jersey 2
LB - Libano 2
NP - Nepal 2
SN - Senegal 2
A1 - Anonimo 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BH - Bahrain 1
BO - Bolivia 1
Totale 27.020
Città #
Chandler 1.305
Singapore 759
Ashburn 669
Milan 660
Dublin 478
Cattolica 403
Jacksonville 309
Wilmington 299
San Mateo 290
Jakarta 280
New York 271
Rome 266
Nanjing 232
Redwood City 222
Warsaw 221
Ann Arbor 209
Fairfield 207
Boston 205
Florence 185
Bologna 175
Princeton 165
Turin 163
Woodbridge 144
Beijing 143
Moscow 127
Seattle 120
Marseille 114
Houston 104
Los Angeles 101
The Dalles 101
Nanchang 98
Norwalk 96
Lawrence 87
Boardman 86
Torino 86
Mountain View 81
Naples 80
Padova 79
Bari 74
Dearborn 74
Palermo 73
Cambridge 61
Des Moines 61
Munich 61
Chicago 59
Modena 58
Frankfurt am Main 55
Seoul 55
Hefei 54
Hangzhou 51
Guangzhou 49
Izmir 49
Brescia 48
Kunming 48
Hong Kong 45
Catania 43
Redmond 43
Verona 42
Perugia 41
Udine 41
Ottawa 40
Parma 40
Lancaster 39
Dallas 37
Shenyang 37
São Paulo 37
Trieste 37
Brussels 36
Düsseldorf 36
Adelaide 35
Trento 35
Nürnberg 33
London 32
Pisa 32
San Michele All'adige 32
Hebei 31
Tianjin 31
Washington 30
Bolzano 29
Cesena 29
Nelson 29
Shanghai 29
Vienna 29
Athens 28
Toronto 28
Zhengzhou 27
Nuremberg 26
Belo Horizonte 24
Kish 24
Lisbon 24
Paris 24
Prato 24
Sassari 24
University Park 24
Amsterdam 23
Arlington 23
Busto Arsizio 23
Genoa 22
Napoli 22
Reggio Emilia 22
Totale 11.992
Nome #
Utilizzo di biostimolanti in viticoltura 736
Viticoltura di precisione: le mappe NDVI per fare qualità (prove nel Piacentino sul vitigno Barbera) 452
Fisiologia e viticoltura di precisione basata su dati da Remote Sensing: quale grado di parentela? 442
Caolino, un alleato contro il cambiamento climatico 352
Vite: posticipare la maturazione con la defogliazione tardiva 349
Maturazione dell’uva e gestione della chioma in Vitis vinifera: processi e tecniche da riconsiderare in funzione del cambiamento del clima e delle nuove esigenze di mercato 335
Influenza di alcuni portinnesti della serie M sulla nutrizione minerale della vite in condizioni di differente disponibilità di potassio 334
Defogliare la vite in prefioritura migliora l'uva e il vino. 332
Adattarsi al cambio climatico con la potatura verde 331
Scacchiatura della vite, effetti e scelte in funzione della produzione. 324
MECS-VINE®: A new proximal sensor for segmented mapping of vigor and yield parameters on vineyard rows 324
Stomatal closure is induced by hydraulic signals and maintained by ABA in drought-stressed grapevine 299
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 277
Valutazione agronomica di viti di Ortrugo (Vitis vinifera L.) sottoposte a differenti tecniche di potatura verde 249
Within-field Variability and Variable Rate Nitrogen Fertilization in a Barbera Vineyard (Italy) 243
Comparing kaolin and pinolene to improve sustainable grapevine production during drought 241
Gestione della maturazione dell'uva 235
LATE WINTER PRUNING AS A TOOL TO CONTROL VINE YIELD AND ACCUMULATION OF SOLUBLE SOLIDS IN SANGIOVESE GRAPEVINES 234
Uva, controllare la maturazione posticipando la potatura invernale 210
Manipulation of ripening via antitranspirants in cv. Barbera (Vitis viniferaL.) 203
Relazioni idriche e gestione dell’acqua in viticoltura 201
Biodiversity of local Vitis vinifera L. germplasm: a powerful tool towards adaptation to global warming and desired grape composition 194
Changes in vineyard establishment and canopy management urged by earlier climate-related grape ripening: A review 192
Effetti differenziali del diradamento dei grappoli e della defogliazione precoce su resa, composizione delle uve e qualità dei vini in sangiovese 188
Human Perceptions of Robotics in Agriculture 183
Vite.net TM , gestione del vigneto attraverso internet 182
Variazione dei trend stagionali di fotosintesi netta in chiome di Sangiovese e Montepulciano sottoposte a limitazione idrica precoce e relativa risposta alla re-irrigazione 182
Calibrated, delayed-cane winter pruning controls yield and significantly postpones berry ripening parameters in Vitis vinifera L. cv. Pinot Noir 182
Vite: controllare la maturazione con la potatura tardiva 180
Danno da gelo tardivo: una rivisitazione alla luce del cambiamento climatico 175
Viticoltura di territorio 171
Development of a water stress alert system embedded in a DSS for Integrated Vineyard Management 169
Come gestire il nuovo vigneto 169
An improved multichamber gas exchange system for determining whole-canopy water-use efficiency in grapevine 167
Gestine della vendemmia 167
Description and testing of a weather-based model for predicting phenology, canopy development and source-sink balance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 162
Strategie di adattamento colturale al mutato cotesto climatico 162
Addressing the implementation problem in agricultural decision support systems: the example of vite.net 158
Risposte vegetative e nutrizionali di nuovi portinnesti della vite a condizioni di differente disponibilità di azoto 156
Come valutare e mantenere nel tempo l'efficienza del vigneto 156
SENSITIVITY OF VIS-NIR SPECTRAL INDICES TO DETECT NITROGEN DEFICIENCY AND CANOPY FUNCTION IN CV. BARBERA (VITIS VINIFERA L.) GRAPEVINES 155
Adattamento a lungo termine del vitigno Barbera a potatura manuale e meccanica con diversa intensità di rifinitura 154
Innovative and interactive tool for improving soil ecosystem services in viticulture 150
Morpho-structural and physiological response of container-grown Sangiovese and Montepulciano cvv. (Vitis vinifera) to re-watering after a pre-veraison limiting water deficit 148
VineMan.org: innovative strategies for enhancing disease management in organic vineyards. 147
Stress idrico in Vitis vinifera: variabilità delle risposte fisiologiche intraspecifiche e loro potenziale sfruttamento nella mitigazione degli effetti dei cambiamenti climatici 147
The isohydric cv. Montepulciano (Vitis vinifera L.) does not improve its whole-plant water use efficiency when subjected to pre-veraison water stress 146
Effects of a biostimulant derived from the brown seaweed Ascophyllum nodosum on ripening dynamics and fruit quality of grapevines 146
Exploring the opportunity of selective harvesting in a ‘Barbera’ vineyard from Colli Piacentini 141
Migliori performance di viti innestate su M4 139
Caratterizzazione dell’attività di un fertilizzante organo-minerale nei confronti di Plasmopara viticola 137
Gestione degli eccessi termici e radiativi 135
A device enabling fully automated water-deficit experiments with potted grapevines 134
Studying spatial and temporal variability of a 'Barbera' vineyard with traditional and precision approaches 132
Foliar vs. soil application of Ascophyllum nodosum extracts to improve grapevine water stress tolerance 132
Danni da gelate tardive, preservare la qualità è possibile 129
Long-Term Effects of Mechanical Winter Pruning on Growth, Yield, and Grape Composition of Barbera Grapevines 129
Interactions of summer pruning techniques and vine performance in the white Vitis vinifera cv. Ortrugo 129
Early Leaf Removal as a Strategy to Improve Ripening and Lower Cluster Rot in Cool Climate (Vitis vinifera L.) Pinot Grigio 128
Late leaf removal aimed at delaying ripening in cv. Sangiovese: Physiological assessment and vine performance 127
Vigneti più equilibrati con gli inerbimenti temporanei 126
Innovazioni nei sistemi di allevamento 125
La meccanizzazione sostenibile 121
Inter-row floor management is a powerful factor for optimising vine balance in a non-irrigated organic Barbera vineyard in northern Italy 121
Malvasia Rosa: da una mutazione spontanea un vitigno unico 120
Long-term performance of Barbera grown under different training systems and within-row vine spacings. 120
Water use efficiency in Sangiovese grapes (Vitis vinifera L.) subjected to water stress before veraison: Different levels of assessment lead to different conclusions 120
Contenimento della produttività e dell'alcolicità potenziale di vini Sangiovese mediante posticipo della potatura invernale 120
Early Leaf Removal to Improve Vineyard Efficiency: Gas Exchange, Source-to-Sink Balance, and Reserve Storage Responses 118
Scelta varietale 118
Gestione dell'acqua 117
Vite, controllare la maturazione gestendo la chioma 117
Vine performance and leaf physiology of conventionally and minimally pruned Sangiovese grapevines. 116
Vegetative, physiological and nutritional behavior of new grapevine rootstocks in response to different nitrogen supply 115
Effects of canopy manipulations on whole-vine photosynthesis: Results from pot and field experiments 115
La falcia-andanatrice Blader per la gestione del suolo nei vigneti inerbiti. 114
CHARACTERIZATION OF THE NEW CULTIVAR 'ERVI' AS A FUNCTION OF MECHANICAL HARVESTING 113
Facing Spring Frost Damage in Grapevine: Recent Developments and the Role of Delayed Winter Pruning – A Review 112
La potatura tardiva per la prevenzione dei danni da brinata e il controllo della maturazione 111
Effects of Early Shoot Trimming of Varying Severity on Single High-Wire Trellised Pinot noir Grapevines 111
Comparison of whole-canopy water use efficiency and vine performance of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) vines subjected to a post-veraison water deficit 110
Defogliazione meccanica tardiva: efficacia anti-global warming 110
High potential of variable rate fertilization combined with a controlled released nitrogen form at affecting cv. Barbera vines behavior 109
Vine performance and grape composition as affected by early-season source limitation induced with anti-transpirants in two red Vitis vinifera L. cultivars. 108
Un approccio tecnico all’uso del caolino per contrastare gli stress estivi in vigneto 107
A low-cost portable chamber based on Arduino micro-controller for measuring cover crops water use 107
A Three-year survey on the impact of pre-flowering leaf removal on berry growth components and grape composition in cv. Barbera vines. 106
Delaying berry ripening of Bobal and Tempranillo grapevines by late leaf removal in a semi-arid and temperate-warm climate under different water regimes 106
Water stress improves whole-canopy water use efficiency and berry composition of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines grafted on the new drought-tolerant rootstock M4 105
La potatura verde nel vigneto: aspetti fisiologici e colturali 104
Effects of Pre-bloom Leaf Removal on Growth of Berry Tissues and Must Composition in Two Red Vitis vinifera L. Cultivars 103
Early source limitation as a tool for yield control and wine quality improvement in a high-yielding red Vitis vinifera L. cultivar. 103
A new integrated approach for management of soil threats in the vineyard ecosystem 103
Emilia-Romagna 103
Phenology, canopy aging and seasonal carbon balance as related to delayed winter pruning of vitis vinifera L. cv. sangiovese grapevines 101
Relationship among night temperature, carbohydrate translocation and inhibition of grapevine leaf photosynthesis 101
Physiological parameters and protective energy dissipation mechanisms expressed in the leaves of two Vitis vinifera L. genotypes under multiple summer stresses 100
Effects of intra-vineyard variability and soil heterogeneity on vine performance, dry matter and nutrient partitioning 100
Effects of Cluster Thinning and Pre-Flowering Leaf Removal on Growth and Grape composition in cv. Sangiovese 99
Gas exchange and water-use efficiency of cv. Sangiovese grafted to rootstocks of varying water-deficit tolerance 99
Totale 17.217
Categoria #
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selected - selezionate 0
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Totale 110.462


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020251 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 251
2020/20212.656 151 159 121 183 443 181 289 152 365 192 309 111
2021/20223.166 183 171 156 253 270 226 142 418 218 245 419 465
2022/20235.833 785 749 452 604 364 635 345 597 518 207 355 222
2023/20243.689 238 725 141 320 195 415 220 209 151 211 421 443
2024/20255.586 240 190 457 300 544 255 341 330 982 696 1.206 45
Totale 27.496