Poni, Stefano
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 11.442
NA - Nord America 7.571
AS - Asia 1.341
OC - Oceania 129
SA - Sud America 104
AF - Africa 34
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 9
Totale 20.630
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 7.498
IT - Italia 6.040
SE - Svezia 1.609
DE - Germania 938
CN - Cina 894
FR - Francia 561
UA - Ucraina 540
IE - Irlanda 506
PL - Polonia 232
GB - Regno Unito 190
AL - Albania 148
ES - Italia 120
FI - Finlandia 116
IN - India 107
AU - Australia 73
TR - Turchia 73
SG - Singapore 67
CA - Canada 66
NZ - Nuova Zelanda 56
IR - Iran 51
BR - Brasile 48
PT - Portogallo 48
GR - Grecia 44
CZ - Repubblica Ceca 43
BE - Belgio 41
CH - Svizzera 40
NL - Olanda 39
RO - Romania 38
RU - Federazione Russa 35
JP - Giappone 31
HK - Hong Kong 28
AT - Austria 27
AR - Argentina 23
HR - Croazia 20
HU - Ungheria 18
TW - Taiwan 17
SI - Slovenia 15
KR - Corea 13
PE - Perù 13
CL - Cile 11
EG - Egitto 11
RS - Serbia 11
CY - Cipro 10
VN - Vietnam 8
IL - Israele 7
MX - Messico 7
ZA - Sudafrica 7
CO - Colombia 6
NO - Norvegia 6
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 5
CI - Costa d'Avorio 5
BG - Bulgaria 4
DK - Danimarca 4
DZ - Algeria 4
MY - Malesia 4
PH - Filippine 4
PK - Pakistan 4
AE - Emirati Arabi Uniti 3
BD - Bangladesh 3
EU - Europa 3
MA - Marocco 3
UY - Uruguay 3
ID - Indonesia 2
IQ - Iraq 2
JE - Jersey 2
KG - Kirghizistan 2
KZ - Kazakistan 2
LB - Libano 2
MD - Moldavia 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
SY - Repubblica araba siriana 2
TH - Thailandia 2
A1 - Anonimo 1
AM - Armenia 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BY - Bielorussia 1
LK - Sri Lanka 1
LU - Lussemburgo 1
MZ - Mozambico 1
NG - Nigeria 1
RE - Reunion 1
SA - Arabia Saudita 1
TN - Tunisia 1
Totale 20.630
Città #
Chandler 1.305
Ashburn 549
Milan 482
Dublin 470
Cattolica 403
Jacksonville 308
Wilmington 299
San Mateo 290
New York 258
Nanjing 232
Redwood City 222
Warsaw 211
Ann Arbor 209
Fairfield 207
Boston 201
Rome 192
Princeton 165
Florence 154
Bologna 145
Woodbridge 144
Beijing 137
Turin 119
Seattle 113
Marseille 112
Houston 104
Nanchang 97
Norwalk 96
Lawrence 87
Torino 86
Mountain View 81
Boardman 78
Dearborn 74
Cambridge 61
Des Moines 60
Palermo 60
Padova 58
Naples 55
Bari 54
Chicago 51
Hangzhou 50
Izmir 48
Kunming 47
Redmond 43
Munich 41
Brescia 40
Lancaster 39
Shenyang 37
Perugia 36
Udine 36
Dallas 35
Ottawa 35
Parma 35
Catania 34
Los Angeles 34
Guangzhou 33
Modena 33
Nürnberg 33
Brussels 32
San Michele All'adige 32
Hebei 31
Tianjin 31
Trieste 31
Verona 31
Nelson 29
Adelaide 28
Cesena 28
Zhengzhou 25
Kish 24
Sassari 24
University Park 24
Washington 24
Arlington 23
Trento 23
Busto Arsizio 22
Napoli 22
Salerno 22
Athens 21
Menlo Park 21
Shanghai 21
Vienna 21
Genoa 20
London 20
Quattro Castella 19
Bolzano 18
Madrid 17
Pisa 17
Reggio Emilia 17
Xian 17
Jiaxing 16
Mestre 16
Pescara 16
Sassuolo 16
Vicenza 16
Bergamo 15
Follonica 15
Paris 15
Phoenix 15
Reggio Nell'emilia 15
Simi Valley 15
Taipei 15
Totale 9.638
Nome #
Utilizzo di biostimolanti in viticoltura 635
Viticoltura di precisione: le mappe NDVI per fare qualità (prove nel Piacentino sul vitigno Barbera) 408
Fisiologia e viticoltura di precisione basata su dati da Remote Sensing: quale grado di parentela? 383
Maturazione dell’uva e gestione della chioma in Vitis vinifera: processi e tecniche da riconsiderare in funzione del cambiamento del clima e delle nuove esigenze di mercato 317
MECS-VINE®: A new proximal sensor for segmented mapping of vigor and yield parameters on vineyard rows 300
Caolino, un alleato contro il cambiamento climatico 284
Vite: posticipare la maturazione con la defogliazione tardiva 278
Stomatal closure is induced by hydraulic signals and maintained by ABA in drought-stressed grapevine 278
Adattarsi al cambio climatico con la potatura verde 277
Influenza di alcuni portinnesti della serie M sulla nutrizione minerale della vite in condizioni di differente disponibilità di potassio 270
Scacchiatura della vite, effetti e scelte in funzione della produzione. 266
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 262
Comparing kaolin and pinolene to improve sustainable grapevine production during drought 227
Valutazione agronomica di viti di Ortrugo (Vitis vinifera L.) sottoposte a differenti tecniche di potatura verde 206
Defogliare la vite in prefioritura migliora l'uva e il vino. 201
Gestione della maturazione dell'uva 197
LATE WINTER PRUNING AS A TOOL TO CONTROL VINE YIELD AND ACCUMULATION OF SOLUBLE SOLIDS IN SANGIOVESE GRAPEVINES 195
Within-field Variability and Variable Rate Nitrogen Fertilization in a Barbera Vineyard (Italy) 192
Uva, controllare la maturazione posticipando la potatura invernale 188
Manipulation of ripening via antitranspirants in cv. Barbera (Vitis viniferaL.) 186
Biodiversity of local Vitis vinifera L. germplasm: a powerful tool towards adaptation to global warming and desired grape composition 171
Changes in vineyard establishment and canopy management urged by earlier climate-related grape ripening: A review 165
Calibrated, delayed-cane winter pruning controls yield and significantly postpones berry ripening parameters in Vitis vinifera L. cv. Pinot Noir 165
Come gestire il nuovo vigneto 161
Variazione dei trend stagionali di fotosintesi netta in chiome di Sangiovese e Montepulciano sottoposte a limitazione idrica precoce e relativa risposta alla re-irrigazione 158
Danno da gelo tardivo: una rivisitazione alla luce del cambiamento climatico 157
Viticoltura di territorio 150
Development of a water stress alert system embedded in a DSS for Integrated Vineyard Management 149
Vite: controllare la maturazione con la potatura tardiva 145
Effetti differenziali del diradamento dei grappoli e della defogliazione precoce su resa, composizione delle uve e qualità dei vini in sangiovese 143
Relazioni idriche e gestione dell’acqua in viticoltura 143
Vite.net TM , gestione del vigneto attraverso internet 141
Gestine della vendemmia 139
SENSITIVITY OF VIS-NIR SPECTRAL INDICES TO DETECT NITROGEN DEFICIENCY AND CANOPY FUNCTION IN CV. BARBERA (VITIS VINIFERA L.) GRAPEVINES 138
Risposte vegetative e nutrizionali di nuovi portinnesti della vite a condizioni di differente disponibilità di azoto 135
Addressing the implementation problem in agricultural decision support systems: the example of vite.net 134
Description and testing of a weather-based model for predicting phenology, canopy development and source-sink balance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 131
Adattamento a lungo termine del vitigno Barbera a potatura manuale e meccanica con diversa intensità di rifinitura 131
Come valutare e mantenere nel tempo l'efficienza del vigneto 131
Human Perceptions of Robotics in Agriculture 131
An improved multichamber gas exchange system for determining whole-canopy water-use efficiency in grapevine 129
The isohydric cv. Montepulciano (Vitis vinifera L.) does not improve its whole-plant water use efficiency when subjected to pre-veraison water stress 125
Innovative and interactive tool for improving soil ecosystem services in viticulture 125
Stress idrico in Vitis vinifera: variabilità delle risposte fisiologiche intraspecifiche e loro potenziale sfruttamento nella mitigazione degli effetti dei cambiamenti climatici 124
Morpho-structural and physiological response of container-grown Sangiovese and Montepulciano cvv. (Vitis vinifera) to re-watering after a pre-veraison limiting water deficit 123
Strategie di adattamento colturale al mutato cotesto climatico 122
Effects of a biostimulant derived from the brown seaweed Ascophyllum nodosum on ripening dynamics and fruit quality of grapevines 118
Studying spatial and temporal variability of a 'Barbera' vineyard with traditional and precision approaches 116
VineMan.org: innovative strategies for enhancing disease management in organic vineyards. 115
Early Leaf Removal as a Strategy to Improve Ripening and Lower Cluster Rot in Cool Climate (Vitis vinifera L.) Pinot Grigio 112
Caratterizzazione dell’attività di un fertilizzante organo-minerale nei confronti di Plasmopara viticola 111
Late leaf removal aimed at delaying ripening in cv. Sangiovese: Physiological assessment and vine performance 110
A device enabling fully automated water-deficit experiments with potted grapevines 109
Gestione dell'acqua 108
Long-term performance of Barbera grown under different training systems and within-row vine spacings. 106
Long-Term Effects of Mechanical Winter Pruning on Growth, Yield, and Grape Composition of Barbera Grapevines 106
Gestione degli eccessi termici e radiativi 104
Migliori performance di viti innestate su M4 103
Interactions of summer pruning techniques and vine performance in the white Vitis vinifera cv. Ortrugo 102
Vite, controllare la maturazione gestendo la chioma 102
Effects of canopy manipulations on whole-vine photosynthesis: Results from pot and field experiments 102
Vine performance and leaf physiology of conventionally and minimally pruned Sangiovese grapevines. 101
La falcia-andanatrice Blader per la gestione del suolo nei vigneti inerbiti. 101
Vigneti più equilibrati con gli inerbimenti temporanei 101
Exploring the opportunity of selective harvesting in a ‘Barbera’ vineyard from Colli Piacentini 101
Early Leaf Removal to Improve Vineyard Efficiency: Gas Exchange, Source-to-Sink Balance, and Reserve Storage Responses 99
Scelta varietale 98
Innovazioni nei sistemi di allevamento 98
La meccanizzazione sostenibile 97
Effects of Early Shoot Trimming of Varying Severity on Single High-Wire Trellised Pinot noir Grapevines 97
Water use efficiency in Sangiovese grapes (Vitis vinifera L.) subjected to water stress before veraison: Different levels of assessment lead to different conclusions 97
Foliar vs. soil application of Ascophyllum nodosum extracts to improve grapevine water stress tolerance 97
Effects of Pre-bloom Leaf Removal on Growth of Berry Tissues and Must Composition in Two Red Vitis vinifera L. Cultivars 96
CHARACTERIZATION OF THE NEW CULTIVAR 'ERVI' AS A FUNCTION OF MECHANICAL HARVESTING 93
Defogliazione meccanica tardiva: efficacia anti-global warming 92
La potatura verde nel vigneto: aspetti fisiologici e colturali 90
Early source limitation as a tool for yield control and wine quality improvement in a high-yielding red Vitis vinifera L. cultivar. 89
Vegetative, physiological and nutritional behavior of new grapevine rootstocks in response to different nitrogen supply 89
Comparison of whole-canopy water use efficiency and vine performance of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) vines subjected to a post-veraison water deficit 87
High potential of variable rate fertilization combined with a controlled released nitrogen form at affecting cv. Barbera vines behavior 86
Water stress improves whole-canopy water use efficiency and berry composition of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines grafted on the new drought-tolerant rootstock M4 85
Contenimento della produttività e dell'alcolicità potenziale di vini Sangiovese mediante posticipo della potatura invernale 84
Biodiversità e innovazione: la sfida dei Colli Piacentini 83
Vine performance and grape composition as affected by early-season source limitation induced with anti-transpirants in two red Vitis vinifera L. cultivars. 82
MECHANICAL CROP THINNING AND EARLY DEFOLIATION AS NOVEL TOOLS FOR YIELD MANAGEMENT IN VSP GRAPEVINES 82
Physiological parameters and protective energy dissipation mechanisms expressed in the leaves of two Vitis vinifera L. genotypes under multiple summer stresses 81
Emilia-Romagna 81
A new integrated approach for management of soil threats in the vineyard ecosystem 80
Gas exchange and water-use efficiency of cv. Sangiovese grafted to rootstocks of varying water-deficit tolerance 79
Effects of Cluster Thinning and Pre-Flowering Leaf Removal on Growth and Grape composition in cv. Sangiovese 78
Phenology, canopy aging and seasonal carbon balance as related to delayed winter pruning of vitis vinifera L. cv. sangiovese grapevines 78
Malvasia Rosa: da una mutazione spontanea un vitigno unico 77
Variazione di crescita dei componenti dell'acino in vitigni rossi sottoposti a defogliazione precoce. 77
Potenzialità della concimazione di precisione del vigneto 77
Shoot thinning effects on seasonal whole-canopy photosynthesis and vine performance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 75
Performance and water-use efficiency (single-leaf vs. whole-canopy) of well watered and half stressed split-root Lambrusco grapevines. 74
A Three-year survey on the impact of pre-flowering leaf removal on berry growth components and grape composition in cv. Barbera vines. 74
Carbon partitioning between shoot organs following early leaf removal 74
Trattamenti con anti-traspiranti per controllare l’accumulo degli zuccheri. 73
Mechanical vibration transmission and harvesting effectiveness is affected by the presence of branch suckers in olive trees 73
Totale 14.216
Categoria #
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Totale 69.963


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2018/2019199 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 131 68
2019/20202.602 316 95 164 230 269 193 195 165 168 306 250 251
2020/20212.656 151 159 121 183 443 181 289 152 365 192 309 111
2021/20223.166 183 171 156 253 270 226 142 418 218 245 419 465
2022/20235.833 785 749 452 604 364 635 345 597 518 207 355 222
2023/20242.840 238 725 141 320 195 415 220 209 151 211 15 0
Totale 21.061