Fontefrancesco, Michele Filippo
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 475
AS - Asia 370
NA - Nord America 105
SA - Sud America 10
AF - Africa 8
OC - Oceania 3
Totale 971
Nazione #
IT - Italia 277
SG - Singapore 174
US - Stati Uniti d'America 101
ID - Indonesia 88
CN - Cina 60
RU - Federazione Russa 45
DE - Germania 30
FR - Francia 24
SE - Svezia 22
TR - Turchia 13
NL - Olanda 12
RO - Romania 11
BG - Bulgaria 10
ES - Italia 9
JP - Giappone 9
BR - Brasile 7
GB - Regno Unito 7
KE - Kenya 7
FI - Finlandia 6
HK - Hong Kong 5
CA - Canada 4
IR - Iran 4
UA - Ucraina 4
AT - Austria 3
AU - Australia 3
CY - Cipro 3
IQ - Iraq 3
PL - Polonia 3
AL - Albania 2
BD - Bangladesh 2
CO - Colombia 2
DK - Danimarca 2
KR - Corea 2
LV - Lettonia 2
PT - Portogallo 2
RS - Serbia 2
TW - Taiwan 2
VN - Vietnam 2
CH - Svizzera 1
CL - Cile 1
IE - Irlanda 1
IL - Israele 1
IN - India 1
MA - Marocco 1
PH - Filippine 1
Totale 971
Città #
Singapore 139
Jakarta 87
Milan 68
Moscow 41
Boardman 21
Rome 20
Brescia 17
Ashburn 16
Santa Clara 12
Casale Monferrato 11
Nuremberg 10
Bologna 9
Genoa 8
Naples 6
Porto Alegre 6
Sofia 6
Timișoara 6
Bari 5
Busto Arsizio 5
Istanbul 5
Nairobi 5
Padova 5
Turin 5
Amsterdam 4
Ankara 4
Bad Sobernheim 4
Columbus 4
Falkenstein 4
Florence 4
Hong Kong 4
Merkez 4
Paris 4
Plovdiv 4
Shenzhen 4
Venice 4
Bergamo 3
Bucharest 3
Erbil 3
Helsinki 3
Krakow 3
Ludwigsburg 3
Valencia 3
Barcelona 2
Belgrade 2
Cazzago San Martino 2
Chang-hua 2
Chippenham 2
Council Bluffs 2
Cremona 2
Dnipro 2
Guangzhou 2
Hanoi 2
Higashiosaka 2
Lappeenranta 2
Lisbon 2
Mainz 2
Manizales 2
Marseille 2
Massa 2
Melbourne 2
Monza 2
Nicosia 2
Oakland 2
Palermo 2
Parma 2
Pedrengo 2
Pescara 2
Porto Recanati 2
Reading 2
Reims 2
Rho 2
Riga 2
Roppongi 2
Râşnov 2
Salerno 2
Santa Giustina 2
Spresiano 2
Taranto 2
Tirana 2
Toronto 2
Weifang 2
Yantai 2
Yonezawa 2
Zaragoza 2
Bandung 1
Boca Raton 1
Bolzano 1
Brisbane 1
Brugherio 1
Casalecchio di Reno 1
Casavatore 1
Catania 1
Cervere 1
Cocoa 1
Denver 1
Dhaka 1
Dundee 1
Forest City 1
Frankfurt am Main 1
Frederiksberg 1
Totale 682
Nome #
Empowering rural tourism in Europe. Understanding the educational needs of a rising sector. 95
Il cibo nel futuro. Produzione, consumo e socialità. 60
The Ark of Taste in Kenya II edition 33
Impresa e territorio tra embeddness ed economia affettiva: etnografia di una produzione casearia alpina 27
Trends in the implementation of biopesticides in the Euro-Mediterranean region: a narrative literary review. 26
Traiettorie inesplorate di antropologia del cibo: lo stato dell'arte dell'antropologia della birra in Italia. Narrare i Gruppi 26
Un Mattone per ricostruire un paese: le traiettorie di costruzione di tipicità della torta Mattone di Bressana Bottarone (PV) 23
Pandemia e digitalizzazione del commercio: traiettorie di trasformazione nel commercio alimentare e nella ristorazione in Bra 23
Un pezzo di castagnaccio, una manciata di castagne. Storia agraria e paesaggio montano nell’Alessandrino tra sviluppo, interruzione e possibile ripresa 22
Crollo artigiani: “Processo iniziato già nella seconda metà del Novecento” 21
L’Osteria Nuova: una soluzione alla polarizzazione sociale? Un’indagine tra le Osterie Slow Food del veronese 19
Food for Reducing Inequalities: Urban Food Sharing and Migrant Integration in Italy 17
Traditional Knowledge in Food Activism and Governance 17
Multicomponent (bio)markers for obesity risk prediction: a scoping review protocol 16
Fuori e dentro le imprese. Approccio antropologico e prospettive etnografiche 15
Affective Economy: A Theoretical Outline 15
The End of the City of Gold? Industry and Crisis in Valenza Italy. : Cambridge Scholars Publishing. 15
Folk wine festivals in Italy: a grassroot strategy for developing wine tourism 15
Dipanare un paesaggio tossico. Il caso studio del paesaggio d’acqua del Delta dell’Ebro 14
Food heritage and sustainable development: the lesson from short agrifood chains in Italy 14
Opportunistic media and information literacy: A case study of the implementation of E-Commerce in the food retail sector in Italy 14
A Pillar for any menu: perspectives and constraints in the diffusion of traditional foods in the restaurant sector. 13
Filiere agroalimentari corte: sfide e soluzione dell’imprenditoria artigiana italiana. Quaderni di ricerca sull’artigianato 13
A Local Cheese: The Affective Economy of Food Embeddedness in the Italian Western Alps 13
Fruitful Brewing: Exploring Consumers’ and Producers’ Attitudes towards Beer Produced with Local Fruit and Agroindustrial By-Products 12
Fuori e dentro le imprese. Approccio antropologico e prospettive etnografiche 12
Words are stones: countering hate speech among young generations in Europe 12
L’emporio sociale: un modello di capacitazione ed inclusione sociale 12
Dagli spazi ai luoghi attraverso una biblioteca vivente: una nota metodologica di rigenerazione urbana 12
Fruitful brewing, una reale opportunità di mercato? 11
Keeping the Knives Sharp: Socioeconomic Innovation in the Artisan Sector of Butchery in Italy 11
Risvegli di un Paese. Awakenings of a Rural Community 11
The kitchen rediscovered: the effects of the lockdown on domestic food consumption and dietary patterns in early pandemic Italy 11
Trasformare il sociale: pratiche etnografiche ed esperienze antropologiche 11
The Intersections between Food and Cultural Landscape: Insights from Three Mountain Case Studies 10
Farming money in Nakuru County: small farmers and the meaning of the market in the western part of Kenya 10
Food festivals and local development in Italy: A viewpoint from economic anthropology 10
Pesticide: A Contemporary Cultural Object 10
Good, Fair and Clean Food for All. The History and Initiatives of Slow Food International 10
Editorial: Traditional knowledge in food activism and governance 10
Decolonizzazione culturale cinque anni dopo 9
A Running Enemy: Jogging at the Time of Covid-19 Pandemic 9
The Intersections between Food and Cultural Landscape: Insights from Three Mountain Case Studies 9
Food Security beyond Cereals: A Cross-Geographical Comparative Study on Acorn Bread Heritage in the Mediterranean and the Middle East 9
The Ark of Taste in Ukraine: Food, Knowledge, and Stories of Gastronomic Heritage 9
A space of isolation: Entrepreneurship in a time of crisis in Italy 8
L’importanza delle filiere alternative: la lezione della ristorazione nella contea di Nakuru, Kenya 8
Un paesaggio gastronomico fragile: un'analisi dello stato delle filiere agroalimentari corte italiane 8
Essere Cacciatori. Analisi del significato della pratica venatoria e della relazione ambientale tra i cacciatori del Piemonte meridionale 8
Predicting consumers’ attitude towards and willingness to buy beer brewed with agroindustrial by-products 8
E-grocery tra futuro e contingenza 8
Il difficile ritorno all’agricoltura: analisi etnografica di una scelta imprenditoriale 7
Why the ongoing occupation of Ukraine matters to ethnobiology 7
Thirty years of multiculturalism and anthropology 7
Food for Change 7
Rural Culinary Tourism in Southern Europe: Emerging Educational Needs of a Growing Sector 7
Guardando il futuro: sviluppo rurale e aspettative di domani nella campagna della Provincia di Alessandria 7
Good vs. Fair and Clean: An Analysis of Slow Food Principles Toward Gastronomy Tourism in Northern Iran 7
The importance of keeping alive sustainable foraging practices: Wild vegetables and herbs gathered by Afghan refugees living in Mansehra District, Pakistan 7
Editoriale 7
Traditional Products and New Developments in the Restaurant Sector in East Africa. The Case Study of Nakuru County, Kenya 7
Scouting for Food Heritage for Achieving Sustainable Development: The Methodological Approach of the Atlas of the Ark of Taste 7
Food festivals in Italy: a festive strategy against rural marginalization 6
Storie di uno stesso cielo. Racconti di viaggio. 6
Jogging during the lockdown: Changes in the regimes of kinesthetic morality and urban emotional geography in nw italy 6
Making Typicality: The Birth and Rebirth of the Torta Mattone of Bressana Bottarone, Italy 6
Una zappa: appunti etnografici di narrazioni matariali 6
Introduzione 6
Recognising, safeguarding and promoting food heritage: Challenges and prospects for the future of sustainable food systems 6
Understanding Italian Consumers’ Perception of Safety in Animal Food Products 6
Traditional Food Knowledge: New Wine Into Old Wineskins? 5
Modes and Forms of Knowledge of Farming Entrepreneurship: An Ethnographic Analysis among Small Farmers in NW Italy 5
Linking producers’ and consumers’ perceptions in the valorisation of non-timber forest products: An analysis of Ogiek forest honey 5
Casa o carcere? Il senso dell’abitare domestico durante il lockdown 5
Perceptions and Revitalization of Local Ecological Knowledge in Four Schools in Yasin Valley, North Pakistan 5
Migrant Entrepreneurship and Social Integration: A Case-Study Analysis among Bangladeshi Vendors in Rome 5
Filiere corte – analisi dello stato di salute sul territorio italiano. 5
Dal 'Diario di Salute Pubblica' a 'Narrazioni e voci dai luoghi della pandemia' 5
Una voce di pietre e mattoni. Un'etnografia di emplacement e marginalizzazione rurale 5
Searching for Germane Questions in the Ethnobiology of Food Scouting 5
Grappa 5
Just beautiful green herbs: use of plants in cultural practices in Bukovina and Roztochya, Western Ukraine 5
Sagre, ovvero il futuro del cibo di territorio 5
“My Home’s a Prison”: The Impact of the Covid-19 Lockdown on the Dwelling Experience in Northwest Italy 5
Crumbotti and rose petals in a ghost mountain valley: foraging, landscape, and their transformations in the upper Borbera Valley, NW Italy 5
(Eds.) (2021). Atlante delle filiere. Analisi e prospettive per il rilancio delle filiere marginali sul territorio nazionale. Bra: Università degli Studi di Scienze Gastronomiche. ISBN: 9791280673008 5
Ark of Tanzania. 4
The potatoes of Otro: the reconstitution of an element of the Walser food heritage in NW Italy 4
Empty Squares and Missing Food Festivals: The Impact of the Covid-19 Pandemic on Italian Rural Communities: A Reflection. 4
Social Innovation: Global and Local Strategies for Socio-cultural Change 4
Paesaggio rurale tra abbandono e continuità 4
Far emergere mondi: esperienze di antropologia applicata nel contesto educativo giovanile 3
Culture alimentari africane. Spunti antropologici per capire la gastronomia di un continente 3
Jogging during the lockdown: Changes in the regimes of kinesthetic morality and urban emotional geography in nw italy 3
Totale 1.068
Categoria #
all - tutte 9.381
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 9.381


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2023/2024341 0 0 0 0 0 0 0 0 0 117 103 121
2024/2025727 75 84 202 174 72 82 38 0 0 0 0 0
Totale 1.068