Fontefrancesco, Michele Filippo
 Distribuzione geografica
Continente #
AS - Asia 1.214
EU - Europa 993
SA - Sud America 314
NA - Nord America 311
AF - Africa 32
OC - Oceania 5
Totale 2.869
Nazione #
IT - Italia 532
SG - Singapore 528
CN - Cina 351
US - Stati Uniti d'America 291
BR - Brasile 288
KR - Corea 92
ID - Indonesia 89
FR - Francia 68
SE - Svezia 67
DE - Germania 65
RU - Federazione Russa 52
NL - Olanda 42
HK - Hong Kong 28
GB - Regno Unito 25
TR - Turchia 25
FI - Finlandia 18
KE - Kenya 18
UA - Ucraina 18
IN - India 17
ES - Italia 16
AT - Austria 12
PL - Polonia 12
IQ - Iraq 11
JP - Giappone 11
RO - Romania 11
BG - Bulgaria 10
AR - Argentina 9
CA - Canada 8
AD - Andorra 7
ZA - Sudafrica 7
CH - Svizzera 6
PH - Filippine 6
TW - Taiwan 6
VN - Vietnam 6
AE - Emirati Arabi Uniti 5
BD - Bangladesh 5
HR - Croazia 5
IR - Iran 5
SA - Arabia Saudita 5
AU - Australia 4
AZ - Azerbaigian 4
CO - Colombia 4
CY - Cipro 4
IE - Irlanda 4
MX - Messico 4
UZ - Uzbekistan 4
AL - Albania 3
CZ - Repubblica Ceca 3
EC - Ecuador 3
EG - Egitto 3
LV - Lettonia 3
PT - Portogallo 3
UY - Uruguay 3
BE - Belgio 2
DK - Danimarca 2
DO - Repubblica Dominicana 2
EE - Estonia 2
IL - Israele 2
JM - Giamaica 2
MA - Marocco 2
NP - Nepal 2
OM - Oman 2
PA - Panama 2
PE - Perù 2
PY - Paraguay 2
RS - Serbia 2
VE - Venezuela 2
BB - Barbados 1
BH - Bahrain 1
BY - Bielorussia 1
CL - Cile 1
GE - Georgia 1
HN - Honduras 1
HU - Ungheria 1
KG - Kirghizistan 1
LK - Sri Lanka 1
LT - Lituania 1
MY - Malesia 1
NZ - Nuova Zelanda 1
PK - Pakistan 1
TG - Togo 1
TN - Tunisia 1
Totale 2.869
Città #
Singapore 301
Milan 101
Hefei 98
Seoul 91
Jakarta 87
Moscow 42
Ashburn 35
Rome 28
Hong Kong 26
Casale Monferrato 24
São Paulo 23
Boardman 21
The Dalles 21
Brescia 20
Frankfurt am Main 20
Porto Alegre 20
Nuremberg 14
Los Angeles 13
Nairobi 13
Santa Clara 13
Bologna 12
Istanbul 12
Turin 12
Lappeenranta 11
Amsterdam 10
Bolzano 10
Genoa 10
Naples 10
Council Bluffs 9
Florence 9
Marene 9
Rio de Janeiro 9
Brooklyn 8
Ercolano 8
Paderno Dugnano 8
San Francisco 8
Andorra la Vella 7
Barcelona 7
Beijing 7
New York 7
Vynnyky 7
Ankara 6
Bari 6
Bergamo 6
Helsinki 6
London 6
Sofia 6
Timișoara 6
Busto Arsizio 5
Chennai 5
Curitiba 5
Düsseldorf 5
Erbil 5
Falkenstein 5
Hanoi 5
Hillsboro 5
Lauterbourg 5
Padenghe sul Garda 5
Padova 5
Paris 5
Zagreb 5
Bad Sobernheim 4
Cagliari 4
Columbus 4
Lugano 4
Merkez 4
Monza 4
Piacenza 4
Plovdiv 4
Raleigh 4
Riyadh 4
Shenzhen 4
Taranto 4
Tashkent 4
Toronto 4
Valencia 4
Venice 4
Vienna 4
Ancona 3
Baku 3
Berlin 3
Biella 3
Birmingham 3
Bucharest 3
Campinas 3
Casalecchio di Reno 3
Chicago 3
Cinisello Balsamo 3
Cologne 3
Dnipro 3
Dublin 3
Dundee 3
Duque de Caxias 3
Enschede 3
Johannesburg 3
Krakow 3
Lisbon 3
Ludwigsburg 3
Magé 3
Montevideo 3
Totale 1.442
Nome #
Empowering rural tourism in Europe. Understanding the educational needs of a rising sector. 117
Il cibo nel futuro. Produzione, consumo e socialità. 109
The Ark of Taste in Kenya II edition 63
Predicting consumers’ attitude towards and willingness to buy beer brewed with agroindustrial by-products 63
A Cooks' Alliance: Building Food Awareness and Cultural Sustainability in Kenya 61
Pandemia e digitalizzazione del commercio: traiettorie di trasformazione nel commercio alimentare e nella ristorazione in Bra 60
Impresa e territorio tra embeddness ed economia affettiva: etnografia di una produzione casearia alpina 55
Food for Reducing Inequalities: Urban Food Sharing and Migrant Integration in Italy 49
Trends in the implementation of biopesticides in the Euro-Mediterranean region: a narrative literary review. 46
Traiettorie inesplorate di antropologia del cibo: lo stato dell'arte dell'antropologia della birra in Italia. Narrare i Gruppi 45
Un Mattone per ricostruire un paese: le traiettorie di costruzione di tipicità della torta Mattone di Bressana Bottarone (PV) 44
Dipanare un paesaggio tossico. Il caso studio del paesaggio d’acqua del Delta dell’Ebro 44
Fuori e dentro le imprese. Approccio antropologico e prospettive etnografiche 44
Fuori e dentro le imprese. Approccio antropologico e prospettive etnografiche 42
Crollo artigiani: “Processo iniziato già nella seconda metà del Novecento” 42
Rural Affective Economies: An Ethnographic Approach to Local Development in Rural Italy 42
Affective Economy: A Theoretical Outline 37
Pesticide: A Contemporary Cultural Object 36
Far emergere mondi: esperienze di antropologia applicata nel contesto educativo giovanile 35
L’Osteria Nuova: una soluzione alla polarizzazione sociale? Un’indagine tra le Osterie Slow Food del veronese 35
Food heritage and sustainable development: the lesson from short agrifood chains in Italy 35
The End of the City of Gold? Industry and Crisis in Valenza Italy. : Cambridge Scholars Publishing. 34
Folk wine festivals in Italy: a grassroot strategy for developing wine tourism 34
Multicomponent (bio)markers for obesity risk prediction: a scoping review protocol 32
Fruitful Brewing: Exploring Consumers’ and Producers’ Attitudes towards Beer Produced with Local Fruit and Agroindustrial By-Products 32
Moving Away from Rural Marginality Through Food. 32
Culture alimentari africane. Spunti antropologici per capire la gastronomia di un continente 32
Eating at Work: The Role of the Lunch-Break and Canteens for Wellbeing at Work in Europe 32
Farming money in Nakuru County: small farmers and the meaning of the market in the western part of Kenya 31
L’emporio sociale: un modello di capacitazione ed inclusione sociale 31
Fruitful brewing, una reale opportunità di mercato? 30
Guardando il futuro: sviluppo rurale e aspettative di domani nella campagna della Provincia di Alessandria 29
Un pezzo di castagnaccio, una manciata di castagne. Storia agraria e paesaggio montano nell’Alessandrino tra sviluppo, interruzione e possibile ripresa 29
A Pillar for any menu: perspectives and constraints in the diffusion of traditional foods in the restaurant sector. 28
Il difficile ritorno all’agricoltura: analisi etnografica di una scelta imprenditoriale 28
Why the ongoing occupation of Ukraine matters to ethnobiology 28
Food for Change 28
Words are stones: countering hate speech among young generations in Europe 28
Food festivals and local development in Italy: A viewpoint from economic anthropology 28
The kitchen rediscovered: the effects of the lockdown on domestic food consumption and dietary patterns in early pandemic Italy 28
Recognising, safeguarding and promoting food heritage: Challenges and prospects for the future of sustainable food systems 28
Opportunistic media and information literacy: A case study of the implementation of E-Commerce in the food retail sector in Italy 28
Editorial: Traditional knowledge in food activism and governance 27
The potatoes of Otro: the reconstitution of an element of the Walser food heritage in NW Italy 26
Keeping the Knives Sharp: Socioeconomic Innovation in the Artisan Sector of Butchery in Italy 26
Filiere agroalimentari corte: sfide e soluzione dell’imprenditoria artigiana italiana. Quaderni di ricerca sull’artigianato 26
Traditional Knowledge in Food Activism and Governance 26
Anthropology of Food: History, Topics, and Trajectories to Understand a Discipline 25
Dagli spazi ai luoghi attraverso una biblioteca vivente: una nota metodologica di rigenerazione urbana 25
The Intersections between Food and Cultural Landscape: Insights from Three Mountain Case Studies 24
A Running Enemy: Jogging at the Time of Covid-19 Pandemic 24
Food festivals in Italy: a festive strategy against rural marginalization 23
Thirty years of multiculturalism and anthropology 23
Making Typicality: The Birth and Rebirth of the Torta Mattone of Bressana Bottarone, Italy 23
Essere Cacciatori. Analisi del significato della pratica venatoria e della relazione ambientale tra i cacciatori del Piemonte meridionale 23
Risvegli di un Paese. Awakenings of a Rural Community 23
A Local Cheese: The Affective Economy of Food Embeddedness in the Italian Western Alps 23
Decolonizzazione culturale cinque anni dopo 22
Good, Fair and Clean Food for All. The History and Initiatives of Slow Food International 22
The Ark of Taste in Ukraine: Food, Knowledge, and Stories of Gastronomic Heritage 22
Un paesaggio gastronomico fragile: un'analisi dello stato delle filiere agroalimentari corte italiane 21
Food Security beyond Cereals: A Cross-Geographical Comparative Study on Acorn Bread Heritage in the Mediterranean and the Middle East 21
Breaking the chain,mending the chain: A decade of socioeconomic transformation in the jewellery district of valenza, italy 20
A space of isolation: Entrepreneurship in a time of crisis in Italy 20
Traditional Food Knowledge: New Wine Into Old Wineskins? 20
Traditional Products and New Developments in the Restaurant Sector in East Africa. The Case Study of Nakuru County, Kenya 20
The Intersections between Food and Cultural Landscape: Insights from Three Mountain Case Studies 19
Searching for Germane Questions in the Ethnobiology of Food Scouting 19
Sagre, ovvero il futuro del cibo di territorio 19
Scouting for Food Heritage for Achieving Sustainable Development: The Methodological Approach of the Atlas of the Ark of Taste 19
E-grocery tra futuro e contingenza 19
Industria, oltre gli slogan 19
Introduzione 19
Storie di uno stesso cielo. Racconti di viaggio. 18
Ark of Tanzania. 18
Casa o carcere? Il senso dell’abitare domestico durante il lockdown 18
Good vs. Fair and Clean: An Analysis of Slow Food Principles Toward Gastronomy Tourism in Northern Iran 18
The Difficult Decision of Using Biopesticides: A Comparative Case-Study Analysis Concerning the Adoption of Biopesticides in the Mediterranean Region 18
Trasformare il sociale: pratiche etnografiche ed esperienze antropologiche 18
Una zappa: appunti etnografici di narrazioni matariali 18
Sfide e Prospettive dell’Antropologia Applicata: Oltre la Mera Applicazione. 18
L’importanza delle filiere alternative: la lezione della ristorazione nella contea di Nakuru, Kenya 17
The importance of keeping alive sustainable foraging practices: Wild vegetables and herbs gathered by Afghan refugees living in Mansehra District, Pakistan 17
Jogging during the lockdown: Changes in the regimes of kinesthetic morality and urban emotional geography in nw italy 16
Modes and Forms of Knowledge of Farming Entrepreneurship: An Ethnographic Analysis among Small Farmers in NW Italy 16
A space of isolation: Entrepreneurship in a time of crisis in Italy 16
Rural Culinary Tourism in Southern Europe: Emerging Educational Needs of a Growing Sector 16
Socioeconomic Innovation in the Context of Globalization 16
Per una diversità oltre il barocchismo 16
Grappa 16
Linking producers’ and consumers’ perceptions in the valorisation of non-timber forest products: An analysis of Ogiek forest honey 15
Renegotiating situativity: Transformations of local herbal knowledge in a Western Alpine valley during the past 40 years 15
Antropologia nell'era dell'Intelligenza Artificiale Generativa: Cosa fare con la scrittura, l'IA e l'educazione antropologica? 15
Sustainable Gastronomic Tourism 15
Filiere corte – analisi dello stato di salute sul territorio italiano. 15
Dal 'Diario di Salute Pubblica' a 'Narrazioni e voci dai luoghi della pandemia' 15
Una voce di pietre e mattoni. Un'etnografia di emplacement e marginalizzazione rurale 15
“My Home’s a Prison”: The Impact of the Covid-19 Lockdown on the Dwelling Experience in Northwest Italy 15
Perceptions and Revitalization of Local Ecological Knowledge in Four Schools in Yasin Valley, North Pakistan 14
Editoriale 14
Totale 2.860
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