Gatti, Matteo
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 7.647
NA - Nord America 5.473
AS - Asia 1.828
SA - Sud America 84
OC - Oceania 62
AF - Africa 32
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 7
Totale 15.133
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.402
IT - Italia 3.850
SE - Svezia 929
DE - Germania 882
CN - Cina 850
SG - Singapore 513
FR - Francia 461
UA - Ucraina 359
IE - Irlanda 279
ID - Indonesia 152
GB - Regno Unito 139
PL - Polonia 123
FI - Finlandia 102
IN - India 102
RU - Federazione Russa 97
AL - Albania 81
ES - Italia 62
CA - Canada 60
TR - Turchia 57
BR - Brasile 41
NL - Olanda 38
AU - Australia 37
PT - Portogallo 37
IR - Iran 36
BE - Belgio 35
GR - Grecia 30
NZ - Nuova Zelanda 25
CZ - Repubblica Ceca 22
AT - Austria 21
RO - Romania 21
CH - Svizzera 19
AR - Argentina 17
HK - Hong Kong 15
TW - Taiwan 15
RS - Serbia 12
HR - Croazia 11
JP - Giappone 11
KR - Corea 11
PE - Perù 11
CY - Cipro 9
MX - Messico 9
ZA - Sudafrica 9
VN - Vietnam 8
EG - Egitto 7
KZ - Kazakistan 7
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 7
BG - Bulgaria 6
IL - Israele 6
CL - Cile 5
CO - Colombia 5
MA - Marocco 5
AE - Emirati Arabi Uniti 4
CI - Costa d'Avorio 4
HU - Ungheria 4
LT - Lituania 4
PK - Pakistan 4
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 3
BD - Bangladesh 3
EC - Ecuador 3
EU - Europa 3
IQ - Iraq 3
LB - Libano 3
LV - Lettonia 3
MY - Malesia 3
NO - Norvegia 3
PH - Filippine 3
TH - Thailandia 3
AZ - Azerbaigian 2
BY - Bielorussia 2
DK - Danimarca 2
GH - Ghana 2
JE - Jersey 2
PA - Panama 2
SA - Arabia Saudita 2
SY - Repubblica araba siriana 2
UY - Uruguay 2
A1 - Anonimo 1
AM - Armenia 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
DZ - Algeria 1
EE - Estonia 1
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 1
LU - Lussemburgo 1
MM - Myanmar 1
MZ - Mozambico 1
NG - Nigeria 1
RE - Reunion 1
SI - Slovenia 1
TN - Tunisia 1
UZ - Uzbekistan 1
Totale 15.133
Città #
Chandler 1.089
Singapore 391
Milan 380
Ashburn 372
Cattolica 276
Jacksonville 264
Dublin 244
New York 241
San Mateo 201
Wilmington 187
Nanjing 173
Rome 153
Jakarta 151
Ann Arbor 134
Fairfield 127
Redwood City 108
Warsaw 108
Boston 100
Marseille 96
Bologna 93
Woodbridge 91
Nanchang 89
Beijing 87
Houston 79
Florence 75
Dearborn 74
Norwalk 73
Turin 72
Seattle 69
Princeton 67
Lawrence 64
Des Moines 60
Moscow 57
Mountain View 57
Modena 54
Hangzhou 44
Los Angeles 44
Palermo 40
Lancaster 39
Boardman 37
Cambridge 36
Kunming 35
Naples 35
Padova 34
Chicago 33
Izmir 33
Dallas 32
Hebei 31
Torino 31
Shenyang 30
San Michele All'adige 29
Bari 28
Tianjin 28
Brussels 26
Catania 26
Redmond 26
Parma 25
University Park 25
Verona 25
Menlo Park 24
Munich 24
Nürnberg 23
Toronto 23
Zhengzhou 23
Brescia 22
Trieste 20
Shanghai 19
Genoa 18
Genova 18
Jinan 18
Kish 18
Paris 18
Vienna 18
Athens 16
Helsinki 16
Perugia 16
Salerno 16
Mestre 15
Ottawa 15
Udine 15
Bergamo 14
San Fiorano 14
Venice 14
Amsterdam 13
Busto Arsizio 13
Changsha 13
Jiaxing 13
Lisbon 13
London 13
Reggio Emilia 13
Reggio Nell'emilia 13
Trento 13
Guangzhou 12
Indiana 12
Leawood 12
Washington 12
Xian 12
Changchun 11
Melbourne 11
Pavia 11
Totale 7.375
Nome #
Viticoltura di precisione: le mappe NDVI per fare qualità (prove nel Piacentino sul vitigno Barbera) 429
Fisiologia e viticoltura di precisione basata su dati da Remote Sensing: quale grado di parentela? 416
MECS-VINE®: A new proximal sensor for segmented mapping of vigor and yield parameters on vineyard rows 311
Adattarsi al cambio climatico con la potatura verde 299
Scacchiatura della vite, effetti e scelte in funzione della produzione. 288
Influenza di alcuni portinnesti della serie M sulla nutrizione minerale della vite in condizioni di differente disponibilità di potassio 286
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 267
Within-field Variability and Variable Rate Nitrogen Fertilization in a Barbera Vineyard (Italy) 224
Valutazione agronomica di viti di Ortrugo (Vitis vinifera L.) sottoposte a differenti tecniche di potatura verde 223
Ughetta di Canneto (Vespolina) caratterizzazione viticola ed enologica 205
Uva, controllare la maturazione posticipando la potatura invernale 199
Manipulation of ripening via antitranspirants in cv. Barbera (Vitis viniferaL.) 195
Role of artificial mycorrhization on iron uptake in calcareous soil, on stilbene root synthesis and in other physiological processes in grapevine. 184
Biodiversity of local Vitis vinifera L. germplasm: a powerful tool towards adaptation to global warming and desired grape composition 184
Changes in vineyard establishment and canopy management urged by earlier climate-related grape ripening: A review 181
Effetti differenziali del diradamento dei grappoli e della defogliazione precoce su resa, composizione delle uve e qualità dei vini in sangiovese 174
Calibrated, delayed-cane winter pruning controls yield and significantly postpones berry ripening parameters in Vitis vinifera L. cv. Pinot Noir 173
Ricerche circa gli effetti nutrizionali e sanitari su vite di irrorazioni fogliari a base di fosfati e fosfiti di potassio e magnesio. 168
Come gestire il nuovo vigneto 166
Viticoltura di territorio 161
Vite: controllare la maturazione con la potatura tardiva 152
L’Ughetta di canneto (Vespolina) ed il suo legame con il vino Buttafuoco. 149
Human Perceptions of Robotics in Agriculture 149
SENSITIVITY OF VIS-NIR SPECTRAL INDICES TO DETECT NITROGEN DEFICIENCY AND CANOPY FUNCTION IN CV. BARBERA (VITIS VINIFERA L.) GRAPEVINES 147
An improved multichamber gas exchange system for determining whole-canopy water-use efficiency in grapevine 143
Risposte vegetative e nutrizionali di nuovi portinnesti della vite a condizioni di differente disponibilità di azoto 143
Adattamento a lungo termine del vitigno Barbera a potatura manuale e meccanica con diversa intensità di rifinitura 141
Description and testing of a weather-based model for predicting phenology, canopy development and source-sink balance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 140
Potassio e parametri produttivi, nutrizionali e qualitativi del vitigno Merlot 136
Caratterizzazione vitivinicola delle "Terre del Piacenziano" ricomprese nella zona D.O.C. "Colli Piacentini" attraverso l'analisi sensoriale dei vini prodotti. 135
The isohydric cv. Montepulciano (Vitis vinifera L.) does not improve its whole-plant water use efficiency when subjected to pre-veraison water stress 135
Effects of a biostimulant derived from the brown seaweed Ascophyllum nodosum on ripening dynamics and fruit quality of grapevines 133
Ricerche circa gli effetti nutrizionali e sanitari su vite di formulati per irrorazione fogliare a base di miscele con microrganismi. 132
Miglioramento qualitativo del Barbera nei “Colli Piacentini”: aspetti tecnici e sensoriali legati al diradamento dei grappoli 127
Studying spatial and temporal variability of a 'Barbera' vineyard with traditional and precision approaches 125
Effetti di diversi concimi azotati e di alcuni fattori dell'agrosistema sulla nutrizione e sulla qualità dell'uva (Cabernet Sauvignon in Oltrepò Pavese) 124
Migliori performance di viti innestate su M4 123
Effect of lime-induced leaf chlorosis on ochratoxin A, trans-resveratrol, and ε-viniferin production in grapevine (Vitis vinifera L.) berries infected by Aspergillus carbonarius. 122
Vigneti più equilibrati con gli inerbimenti temporanei 120
Long-Term Effects of Mechanical Winter Pruning on Growth, Yield, and Grape Composition of Barbera Grapevines 118
Late leaf removal aimed at delaying ripening in cv. Sangiovese: Physiological assessment and vine performance 117
Fertilizzazione fogliare della vite e attività enzimatica. 116
Interactions of summer pruning techniques and vine performance in the white Vitis vinifera cv. Ortrugo 116
Exploring the opportunity of selective harvesting in a ‘Barbera’ vineyard from Colli Piacentini 114
Effetti sulla vite della clorosi ferrica da calcare. 112
Analisi sensoriale e contenuto in stilbeni di vini a DOC 'Ruche di Castagnole Monferrato' 112
Vite, controllare la maturazione gestendo la chioma 112
Long-term performance of Barbera grown under different training systems and within-row vine spacings. 110
La meccanizzazione sostenibile 109
Effects of traditional and new methods on overcoming lime-induced chlorosis of grapevine 108
Relationship between soil origin and wine stilbene concentration in the "Sangiovese di Romagna" appellation area. 107
Water use efficiency in Sangiovese grapes (Vitis vinifera L.) subjected to water stress before veraison: Different levels of assessment lead to different conclusions 106
Early Leaf Removal to Improve Vineyard Efficiency: Gas Exchange, Source-to-Sink Balance, and Reserve Storage Responses 105
Improvement of Healthy Properties of Grapes and Wine with Specific Emphasis on Resveratrol 104
Low-pressure selection for new grape crossings ('Riesling italico' × 'Pinot noir'; 'Riesling italico' × 'Chardonnay') 104
CHARACTERIZATION OF THE NEW CULTIVAR 'ERVI' AS A FUNCTION OF MECHANICAL HARVESTING 103
Effects of Early Shoot Trimming of Varying Severity on Single High-Wire Trellised Pinot noir Grapevines 102
Fattori viticoli e resveratrolo nell uva e nel vino. 101
Vegetative, physiological and nutritional behavior of new grapevine rootstocks in response to different nitrogen supply 101
High potential of variable rate fertilization combined with a controlled released nitrogen form at affecting cv. Barbera vines behavior 101
Comparison of whole-canopy water use efficiency and vine performance of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) vines subjected to a post-veraison water deficit 96
Water stress improves whole-canopy water use efficiency and berry composition of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines grafted on the new drought-tolerant rootstock M4 96
Inter-row floor management is a powerful factor for optimising vine balance in a non-irrigated organic Barbera vineyard in northern Italy 95
Nutritional deficiencies 94
Biodiversità e innovazione: la sfida dei Colli Piacentini 94
Preliminary results on the effect of cluster thinning on stilbene concentration and antioxidant capacity of Vitis vinifera L. "Barbera" wine. 92
Malvasia Rosa: da una mutazione spontanea un vitigno unico 91
Influenza di alcuni aspetti ambientali sul contenuto di stilbeni nel vino dell'area DOC 90
Emilia-Romagna 90
Effects of Cluster Thinning and Pre-Flowering Leaf Removal on Growth and Grape composition in cv. Sangiovese 89
Tre nuove varietà selezionate per basi spumanti 87
Viticultural performances of different 'Cabernet Sauvignon' Clones 87
A low-cost portable chamber based on Arduino micro-controller for measuring cover crops water use 87
Variazione di crescita dei componenti dell'acino in vitigni rossi sottoposti a defogliazione precoce. 86
Gas exchange and water-use efficiency of cv. Sangiovese grafted to rootstocks of varying water-deficit tolerance 86
A new integrated approach for management of soil threats in the vineyard ecosystem 86
Un approccio tecnico all’uso del caolino per contrastare gli stress estivi in vigneto 85
Ricerche sperimentali su sanità e variabilità dei caratteri viticoli. Croatina, Uva rara e Ughetta di Canneto, nuovi cloni selezionati in Lombardia. 85
Effect of leaf removal on grape yield, quality and stilbenes. 85
Primi risultati del programma di incroci intraspecifici. Tre nuove varietà selezionate per basi spumante. 84
Phenology, canopy aging and seasonal carbon balance as related to delayed winter pruning of vitis vinifera L. cv. sangiovese grapevines 84
Role of the genotype on stilbene synthesis in grapevine. 83
Grafting cv. Grechetto Gentile Vines to New M4 Rootstock Improves Leaf Gas Exchange and Water Status as Compared to Commercial 1103P Rootstock 83
Effects of intra-vineyard variability and soil heterogeneity on vine performance, dry matter and nutrient partitioning 83
Nutrire la vite e combattere i giallumi tutto in uno. I risultati nel vigneto ed i meccanismi da chiarire. 82
Shoot thinning effects on seasonal whole-canopy photosynthesis and vine performance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 82
Relationship among night temperature, carbohydrate translocation and inhibition of grapevine leaf photosynthesis 82
Fertilizzazione dei sistemi viticoli 80
Potenzialità della concimazione di precisione del vigneto 80
Il nuovo incrocio Ervi per uvaggi e raccolta meccanica. 78
Fosfiti le due facce della medaglia. Una recente ricerca dimostra l'influsso positivo sulla pianta e sulla qualità delle produzioni. 78
Performance and water-use efficiency (single-leaf vs. whole-canopy) of well watered and half stressed split-root Lambrusco grapevines. 77
Canopy physiology, vine performance and host-pathogen interaction in a fungi resistant cv. Sangiovese x Bianca accession vs. a susceptible clone 76
Grapevine quality: A multiple choice issue 76
La potatura tardiva per la prevenzione dei danni da brinata e il controllo della maturazione 75
Influence of mechanical postveraison leaf removal apical to the cluster zone on delay of fruit ripening in Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines 75
Double-pruning grapevines as a management tool to delay berry ripening and control yield 74
An enhanced method to infer gas exchange function in peach trees having different canopy shapes based on canopy quantum flux absorption assessment 73
Mechanical winter pruning of grapevine: Physiological bases and applications 73
Controllo della produttività e della maturazione tecnologica dell’uva mediante interventi tardivi di rifinitura della potatura invernale 73
Totale 12.939
Categoria #
all - tutte 55.843
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 55.843


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.156 0 0 0 0 0 149 158 101 109 253 195 191
2020/20211.548 116 115 79 118 226 98 157 78 208 125 181 47
2021/20221.989 113 91 94 125 184 172 77 277 158 159 229 310
2022/20233.675 473 500 277 462 197 436 225 362 333 110 189 111
2023/20242.237 149 419 81 221 114 333 133 121 98 108 256 204
2024/20251.175 124 139 271 192 371 78 0 0 0 0 0 0
Totale 15.367