Gatti, Matteo
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 7.303
NA - Nord America 5.326
AS - Asia 1.261
SA - Sud America 63
OC - Oceania 57
AF - Africa 26
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 7
Totale 14.043
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.283
IT - Italia 3.611
SE - Svezia 923
DE - Germania 867
CN - Cina 795
FR - Francia 440
UA - Ucraina 359
IE - Irlanda 277
SG - Singapore 173
GB - Regno Unito 131
PL - Polonia 122
IN - India 100
FI - Finlandia 95
RU - Federazione Russa 94
AL - Albania 81
ES - Italia 59
TR - Turchia 57
IR - Iran 36
AU - Australia 34
CA - Canada 34
BE - Belgio 32
PT - Portogallo 31
BR - Brasile 30
NL - Olanda 26
GR - Grecia 25
NZ - Nuova Zelanda 23
CZ - Repubblica Ceca 22
RO - Romania 21
AT - Austria 20
CH - Svizzera 19
TW - Taiwan 15
HK - Hong Kong 12
HR - Croazia 11
JP - Giappone 11
PE - Perù 11
RS - Serbia 11
AR - Argentina 10
CY - Cipro 9
MX - Messico 9
KR - Corea 8
VN - Vietnam 8
EG - Egitto 7
BG - Bulgaria 6
IL - Israele 6
ZA - Sudafrica 6
CL - Cile 5
CO - Colombia 5
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 5
CI - Costa d'Avorio 4
HU - Ungheria 4
PK - Pakistan 4
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 3
AE - Emirati Arabi Uniti 3
BD - Bangladesh 3
EU - Europa 3
LB - Libano 3
MY - Malesia 3
NO - Norvegia 3
PH - Filippine 3
GH - Ghana 2
ID - Indonesia 2
IQ - Iraq 2
JE - Jersey 2
KZ - Kazakistan 2
MA - Marocco 2
SY - Repubblica araba siriana 2
TH - Thailandia 2
UY - Uruguay 2
A1 - Anonimo 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BY - Bielorussia 1
DK - Danimarca 1
DZ - Algeria 1
LU - Lussemburgo 1
LV - Lettonia 1
MM - Myanmar 1
MZ - Mozambico 1
NG - Nigeria 1
RE - Reunion 1
SA - Arabia Saudita 1
SI - Slovenia 1
TN - Tunisia 1
Totale 14.043
Città #
Chandler 1.089
Milan 343
Ashburn 335
Cattolica 276
Jacksonville 264
Dublin 242
New York 241
San Mateo 201
Wilmington 187
Nanjing 173
Rome 136
Ann Arbor 134
Fairfield 127
Redwood City 108
Warsaw 107
Boston 100
Marseille 96
Singapore 95
Woodbridge 91
Nanchang 89
Beijing 87
Bologna 82
Houston 79
Dearborn 74
Norwalk 73
Florence 71
Seattle 69
Princeton 67
Lawrence 64
Turin 63
Des Moines 60
Moscow 57
Mountain View 57
Hangzhou 44
Palermo 40
Lancaster 39
Boardman 36
Cambridge 36
Kunming 34
Izmir 33
Modena 33
Chicago 32
Dallas 32
Hebei 31
Padova 31
Torino 31
Shenyang 30
San Michele All'adige 29
Tianjin 28
Bari 26
Catania 26
Redmond 26
Naples 25
University Park 25
Menlo Park 24
Verona 24
Brussels 23
Nürnberg 23
Zhengzhou 23
Parma 22
Los Angeles 21
Shanghai 19
Genoa 18
Genova 18
Kish 18
Brescia 17
Jinan 17
Munich 17
Vienna 17
Athens 16
Salerno 16
Trieste 16
Mestre 15
Udine 15
Bergamo 14
Perugia 14
San Fiorano 14
Busto Arsizio 13
Changsha 13
Jiaxing 13
Ottawa 13
Reggio Emilia 13
Reggio Nell'emilia 13
Trento 13
Indiana 12
Leawood 12
Washington 12
Xian 12
Changchun 11
Sassari 11
Triggiano 11
Venice 11
Andover 10
Gattatico 10
Gavirate 10
Hefei 10
Helsinki 10
Phoenix 10
Piacenza 10
Amsterdam 9
Totale 6.687
Nome #
Viticoltura di precisione: le mappe NDVI per fare qualità (prove nel Piacentino sul vitigno Barbera) 418
Fisiologia e viticoltura di precisione basata su dati da Remote Sensing: quale grado di parentela? 388
MECS-VINE®: A new proximal sensor for segmented mapping of vigor and yield parameters on vineyard rows 306
Adattarsi al cambio climatico con la potatura verde 287
Scacchiatura della vite, effetti e scelte in funzione della produzione. 276
Influenza di alcuni portinnesti della serie M sulla nutrizione minerale della vite in condizioni di differente disponibilità di potassio 274
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 263
Valutazione agronomica di viti di Ortrugo (Vitis vinifera L.) sottoposte a differenti tecniche di potatura verde 213
Within-field Variability and Variable Rate Nitrogen Fertilization in a Barbera Vineyard (Italy) 206
Ughetta di Canneto (Vespolina) caratterizzazione viticola ed enologica 195
Uva, controllare la maturazione posticipando la potatura invernale 194
Manipulation of ripening via antitranspirants in cv. Barbera (Vitis viniferaL.) 189
Role of artificial mycorrhization on iron uptake in calcareous soil, on stilbene root synthesis and in other physiological processes in grapevine. 180
Biodiversity of local Vitis vinifera L. germplasm: a powerful tool towards adaptation to global warming and desired grape composition 178
Changes in vineyard establishment and canopy management urged by earlier climate-related grape ripening: A review 168
Calibrated, delayed-cane winter pruning controls yield and significantly postpones berry ripening parameters in Vitis vinifera L. cv. Pinot Noir 167
Effetti differenziali del diradamento dei grappoli e della defogliazione precoce su resa, composizione delle uve e qualità dei vini in sangiovese 163
Come gestire il nuovo vigneto 162
Viticoltura di territorio 156
Ricerche circa gli effetti nutrizionali e sanitari su vite di irrorazioni fogliari a base di fosfati e fosfiti di potassio e magnesio. 155
Vite: controllare la maturazione con la potatura tardiva 147
SENSITIVITY OF VIS-NIR SPECTRAL INDICES TO DETECT NITROGEN DEFICIENCY AND CANOPY FUNCTION IN CV. BARBERA (VITIS VINIFERA L.) GRAPEVINES 141
Risposte vegetative e nutrizionali di nuovi portinnesti della vite a condizioni di differente disponibilità di azoto 137
Adattamento a lungo termine del vitigno Barbera a potatura manuale e meccanica con diversa intensità di rifinitura 136
Human Perceptions of Robotics in Agriculture 136
An improved multichamber gas exchange system for determining whole-canopy water-use efficiency in grapevine 134
Description and testing of a weather-based model for predicting phenology, canopy development and source-sink balance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 134
The isohydric cv. Montepulciano (Vitis vinifera L.) does not improve its whole-plant water use efficiency when subjected to pre-veraison water stress 127
Potassio e parametri produttivi, nutrizionali e qualitativi del vitigno Merlot 126
Miglioramento qualitativo del Barbera nei “Colli Piacentini”: aspetti tecnici e sensoriali legati al diradamento dei grappoli 121
Effects of a biostimulant derived from the brown seaweed Ascophyllum nodosum on ripening dynamics and fruit quality of grapevines 120
L’Ughetta di canneto (Vespolina) ed il suo legame con il vino Buttafuoco. 119
Effect of lime-induced leaf chlorosis on ochratoxin A, trans-resveratrol, and ε-viniferin production in grapevine (Vitis vinifera L.) berries infected by Aspergillus carbonarius. 118
Effetti di diversi concimi azotati e di alcuni fattori dell'agrosistema sulla nutrizione e sulla qualità dell'uva (Cabernet Sauvignon in Oltrepò Pavese) 118
Studying spatial and temporal variability of a 'Barbera' vineyard with traditional and precision approaches 118
Ricerche circa gli effetti nutrizionali e sanitari su vite di formulati per irrorazione fogliare a base di miscele con microrganismi. 116
Caratterizzazione vitivinicola delle "Terre del Piacenziano" ricomprese nella zona D.O.C. "Colli Piacentini" attraverso l'analisi sensoriale dei vini prodotti. 115
Late leaf removal aimed at delaying ripening in cv. Sangiovese: Physiological assessment and vine performance 113
Fertilizzazione fogliare della vite e attività enzimatica. 111
Vigneti più equilibrati con gli inerbimenti temporanei 110
Long-Term Effects of Mechanical Winter Pruning on Growth, Yield, and Grape Composition of Barbera Grapevines 109
Migliori performance di viti innestate su M4 109
Effetti sulla vite della clorosi ferrica da calcare. 107
Long-term performance of Barbera grown under different training systems and within-row vine spacings. 107
Vite, controllare la maturazione gestendo la chioma 107
Interactions of summer pruning techniques and vine performance in the white Vitis vinifera cv. Ortrugo 106
Exploring the opportunity of selective harvesting in a ‘Barbera’ vineyard from Colli Piacentini 104
Analisi sensoriale e contenuto in stilbeni di vini a DOC 'Ruche di Castagnole Monferrato' 103
Effects of traditional and new methods on overcoming lime-induced chlorosis of grapevine 102
Early Leaf Removal to Improve Vineyard Efficiency: Gas Exchange, Source-to-Sink Balance, and Reserve Storage Responses 101
La meccanizzazione sostenibile 100
Water use efficiency in Sangiovese grapes (Vitis vinifera L.) subjected to water stress before veraison: Different levels of assessment lead to different conclusions 100
Improvement of Healthy Properties of Grapes and Wine with Specific Emphasis on Resveratrol 98
Relationship between soil origin and wine stilbene concentration in the "Sangiovese di Romagna" appellation area. 98
Low-pressure selection for new grape crossings ('Riesling italico' × 'Pinot noir'; 'Riesling italico' × 'Chardonnay') 98
Effects of Early Shoot Trimming of Varying Severity on Single High-Wire Trellised Pinot noir Grapevines 98
CHARACTERIZATION OF THE NEW CULTIVAR 'ERVI' AS A FUNCTION OF MECHANICAL HARVESTING 97
Vegetative, physiological and nutritional behavior of new grapevine rootstocks in response to different nitrogen supply 93
High potential of variable rate fertilization combined with a controlled released nitrogen form at affecting cv. Barbera vines behavior 93
Biodiversità e innovazione: la sfida dei Colli Piacentini 91
Comparison of whole-canopy water use efficiency and vine performance of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) vines subjected to a post-veraison water deficit 90
Fattori viticoli e resveratrolo nell uva e nel vino. 87
Water stress improves whole-canopy water use efficiency and berry composition of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines grafted on the new drought-tolerant rootstock M4 87
Preliminary results on the effect of cluster thinning on stilbene concentration and antioxidant capacity of Vitis vinifera L. "Barbera" wine. 85
Influenza di alcuni aspetti ambientali sul contenuto di stilbeni nel vino dell'area DOC 84
Tre nuove varietà selezionate per basi spumanti 84
Nutritional deficiencies 83
A new integrated approach for management of soil threats in the vineyard ecosystem 83
Emilia-Romagna 83
Viticultural performances of different 'Cabernet Sauvignon' Clones 82
Malvasia Rosa: da una mutazione spontanea un vitigno unico 81
Ricerche sperimentali su sanità e variabilità dei caratteri viticoli. Croatina, Uva rara e Ughetta di Canneto, nuovi cloni selezionati in Lombardia. 81
Effects of Cluster Thinning and Pre-Flowering Leaf Removal on Growth and Grape composition in cv. Sangiovese 81
Phenology, canopy aging and seasonal carbon balance as related to delayed winter pruning of vitis vinifera L. cv. sangiovese grapevines 80
Gas exchange and water-use efficiency of cv. Sangiovese grafted to rootstocks of varying water-deficit tolerance 80
Primi risultati del programma di incroci intraspecifici. Tre nuove varietà selezionate per basi spumante. 79
Variazione di crescita dei componenti dell'acino in vitigni rossi sottoposti a defogliazione precoce. 79
Effect of leaf removal on grape yield, quality and stilbenes. 79
Role of the genotype on stilbene synthesis in grapevine. 79
Shoot thinning effects on seasonal whole-canopy photosynthesis and vine performance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 79
Nutrire la vite e combattere i giallumi tutto in uno. I risultati nel vigneto ed i meccanismi da chiarire. 78
Potenzialità della concimazione di precisione del vigneto 78
Un approccio tecnico all’uso del caolino per contrastare gli stress estivi in vigneto 76
Fertilizzazione dei sistemi viticoli 75
A low-cost portable chamber based on Arduino micro-controller for measuring cover crops water use 75
Performance and water-use efficiency (single-leaf vs. whole-canopy) of well watered and half stressed split-root Lambrusco grapevines. 74
Grafting cv. Grechetto Gentile Vines to New M4 Rootstock Improves Leaf Gas Exchange and Water Status as Compared to Commercial 1103P Rootstock 74
Effects of intra-vineyard variability and soil heterogeneity on vine performance, dry matter and nutrient partitioning 74
Influence of mechanical postveraison leaf removal apical to the cluster zone on delay of fruit ripening in Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines 73
Canopy physiology, vine performance and host-pathogen interaction in a fungi resistant cv. Sangiovese x Bianca accession vs. a susceptible clone 72
Il nuovo incrocio Ervi per uvaggi e raccolta meccanica. 71
Fosfiti le due facce della medaglia. Una recente ricerca dimostra l'influsso positivo sulla pianta e sulla qualità delle produzioni. 71
Controllo della produttività e della maturazione tecnologica dell’uva mediante interventi tardivi di rifinitura della potatura invernale 71
Double-pruning grapevines as a management tool to delay berry ripening and control yield 71
An enhanced method to infer gas exchange function in peach trees having different canopy shapes based on canopy quantum flux absorption assessment 69
Postbudburst Spur Pruning Reduces Yield and Delays Fruit Sugar Accumulation in Sangiovese in Central Italy 69
Mechanical winter pruning of grapevine: Physiological bases and applications 69
Role of the variety and some environmental factors on grape stilbenes. 68
Destructive and optical non-destructive grape ripening assessment: Agronomic comparison and cost-benefit analysis 68
Anthocyanin and aroma profiling of the “Albarossa” grapevine crossbreed (Vitis vinifera L.) and its parent varieties “Barbera” and “Nebbiolo di Dronero 67
Totale 12.145
Categoria #
all - tutte 47.500
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conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 47.500


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.925 235 57 132 132 213 149 158 101 109 253 195 191
2020/20211.548 116 115 79 118 226 98 157 78 208 125 181 47
2021/20221.989 113 91 94 125 184 172 77 277 158 159 229 310
2022/20233.675 473 500 277 462 197 436 225 362 333 110 189 111
2023/20242.237 149 419 81 221 114 333 133 121 98 108 256 204
2024/202584 84 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 14.276