Gatti, Matteo
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 8.359
NA - Nord America 5.841
AS - Asia 2.530
SA - Sud America 496
OC - Oceania 62
AF - Africa 44
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 7
Totale 17.339
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.757
IT - Italia 4.135
DE - Germania 985
CN - Cina 971
SE - Svezia 965
SG - Singapore 960
FR - Francia 568
BR - Brasile 420
UA - Ucraina 361
IE - Irlanda 284
GB - Regno Unito 174
ID - Indonesia 154
PL - Polonia 131
FI - Finlandia 112
IN - India 111
RU - Federazione Russa 109
NL - Olanda 87
AL - Albania 83
ES - Italia 69
TR - Turchia 63
CA - Canada 62
PT - Portogallo 47
KR - Corea 38
AU - Australia 37
IR - Iran 36
BE - Belgio 35
GR - Grecia 35
HK - Hong Kong 34
AR - Argentina 29
AT - Austria 28
VN - Vietnam 27
NZ - Nuova Zelanda 25
CZ - Repubblica Ceca 24
CH - Svizzera 23
RO - Romania 23
JP - Giappone 15
TW - Taiwan 15
PE - Perù 14
HR - Croazia 13
MX - Messico 13
RS - Serbia 12
ZA - Sudafrica 12
CY - Cipro 11
BG - Bulgaria 10
KZ - Kazakistan 10
CL - Cile 9
CO - Colombia 9
EC - Ecuador 9
PK - Pakistan 9
EG - Egitto 8
IL - Israele 8
IQ - Iraq 8
AZ - Azerbaigian 7
BD - Bangladesh 7
LV - Lettonia 7
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 7
AE - Emirati Arabi Uniti 6
HU - Ungheria 6
LT - Lituania 6
PA - Panama 6
MA - Marocco 5
NO - Norvegia 5
UZ - Uzbekistan 5
CI - Costa d'Avorio 4
LK - Sri Lanka 4
PH - Filippine 4
SA - Arabia Saudita 4
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 3
DK - Danimarca 3
DZ - Algeria 3
EE - Estonia 3
EU - Europa 3
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 3
LB - Libano 3
MY - Malesia 3
SY - Repubblica araba siriana 3
TH - Thailandia 3
UY - Uruguay 3
AM - Armenia 2
BY - Bielorussia 2
DO - Repubblica Dominicana 2
GH - Ghana 2
JE - Jersey 2
KG - Kirghizistan 2
TN - Tunisia 2
VE - Venezuela 2
A1 - Anonimo 1
AO - Angola 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BW - Botswana 1
ET - Etiopia 1
HN - Honduras 1
KE - Kenya 1
LU - Lussemburgo 1
MD - Moldavia 1
MM - Myanmar 1
MT - Malta 1
MZ - Mozambico 1
NG - Nigeria 1
OM - Oman 1
Totale 17.333
Città #
Chandler 1.089
Singapore 503
Milan 432
Ashburn 401
Cattolica 276
Jacksonville 264
New York 252
Dublin 249
San Mateo 201
Wilmington 187
Nanjing 173
Rome 163
Jakarta 152
Ann Arbor 134
Fairfield 127
Warsaw 113
Redwood City 108
Boston 105
Marseille 96
Bologna 95
Woodbridge 91
Nanchang 90
Beijing 87
Turin 87
Florence 81
Houston 79
Los Angeles 75
Dearborn 74
Norwalk 73
Seattle 72
Princeton 67
Lawrence 64
Modena 64
The Dalles 62
Des Moines 61
Moscow 57
Mountain View 57
Frankfurt am Main 45
Hangzhou 44
Naples 42
Palermo 41
Düsseldorf 40
Lancaster 39
Boardman 37
Cambridge 36
Chicago 35
Dallas 35
Hefei 35
Kunming 35
Padova 35
Izmir 34
Bari 32
Hebei 31
Torino 31
Seoul 30
Shenyang 30
San Michele All'adige 29
Catania 28
Hong Kong 28
Tianjin 28
Munich 27
Parma 27
Brussels 26
Redmond 26
University Park 25
Verona 25
Menlo Park 24
Toronto 24
Brescia 23
Nürnberg 23
Shanghai 23
Trieste 23
Zhengzhou 23
Paris 21
São Paulo 21
Helsinki 20
Perugia 20
Vienna 20
Athens 19
Genoa 19
Guangzhou 19
Nuremberg 19
Genova 18
Jinan 18
Kish 18
London 18
Lisbon 17
Reggio Emilia 17
San Francisco 17
Salerno 16
Mestre 15
Ottawa 15
Udine 15
Amsterdam 14
Bergamo 14
Rio de Janeiro 14
San Fiorano 14
Trento 14
Venice 14
Washington 14
Totale 7.940
Nome #
Viticoltura di precisione: le mappe NDVI per fare qualità (prove nel Piacentino sul vitigno Barbera) 452
Fisiologia e viticoltura di precisione basata su dati da Remote Sensing: quale grado di parentela? 444
Influenza di alcuni portinnesti della serie M sulla nutrizione minerale della vite in condizioni di differente disponibilità di potassio 334
Adattarsi al cambio climatico con la potatura verde 331
Scacchiatura della vite, effetti e scelte in funzione della produzione. 324
MECS-VINE®: A new proximal sensor for segmented mapping of vigor and yield parameters on vineyard rows 324
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 277
Valutazione agronomica di viti di Ortrugo (Vitis vinifera L.) sottoposte a differenti tecniche di potatura verde 250
Within-field Variability and Variable Rate Nitrogen Fertilization in a Barbera Vineyard (Italy) 243
Ughetta di Canneto (Vespolina) caratterizzazione viticola ed enologica 232
Uva, controllare la maturazione posticipando la potatura invernale 210
Manipulation of ripening via antitranspirants in cv. Barbera (Vitis viniferaL.) 203
Biodiversity of local Vitis vinifera L. germplasm: a powerful tool towards adaptation to global warming and desired grape composition 194
Changes in vineyard establishment and canopy management urged by earlier climate-related grape ripening: A review 192
Role of artificial mycorrhization on iron uptake in calcareous soil, on stilbene root synthesis and in other physiological processes in grapevine. 191
Effetti differenziali del diradamento dei grappoli e della defogliazione precoce su resa, composizione delle uve e qualità dei vini in sangiovese 188
Calibrated, delayed-cane winter pruning controls yield and significantly postpones berry ripening parameters in Vitis vinifera L. cv. Pinot Noir 184
Human Perceptions of Robotics in Agriculture 183
L’Ughetta di canneto (Vespolina) ed il suo legame con il vino Buttafuoco. 180
Vite: controllare la maturazione con la potatura tardiva 180
Ricerche circa gli effetti nutrizionali e sanitari su vite di irrorazioni fogliari a base di fosfati e fosfiti di potassio e magnesio. 177
Viticoltura di territorio 171
Come gestire il nuovo vigneto 169
An improved multichamber gas exchange system for determining whole-canopy water-use efficiency in grapevine 167
Description and testing of a weather-based model for predicting phenology, canopy development and source-sink balance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 162
Risposte vegetative e nutrizionali di nuovi portinnesti della vite a condizioni di differente disponibilità di azoto 156
SENSITIVITY OF VIS-NIR SPECTRAL INDICES TO DETECT NITROGEN DEFICIENCY AND CANOPY FUNCTION IN CV. BARBERA (VITIS VINIFERA L.) GRAPEVINES 155
Adattamento a lungo termine del vitigno Barbera a potatura manuale e meccanica con diversa intensità di rifinitura 154
Ricerche circa gli effetti nutrizionali e sanitari su vite di formulati per irrorazione fogliare a base di miscele con microrganismi. 149
Potassio e parametri produttivi, nutrizionali e qualitativi del vitigno Merlot 148
Caratterizzazione vitivinicola delle "Terre del Piacenziano" ricomprese nella zona D.O.C. "Colli Piacentini" attraverso l'analisi sensoriale dei vini prodotti. 147
The isohydric cv. Montepulciano (Vitis vinifera L.) does not improve its whole-plant water use efficiency when subjected to pre-veraison water stress 146
Effects of a biostimulant derived from the brown seaweed Ascophyllum nodosum on ripening dynamics and fruit quality of grapevines 146
Exploring the opportunity of selective harvesting in a ‘Barbera’ vineyard from Colli Piacentini 141
Miglioramento qualitativo del Barbera nei “Colli Piacentini”: aspetti tecnici e sensoriali legati al diradamento dei grappoli 140
Migliori performance di viti innestate su M4 139
Effect of lime-induced leaf chlorosis on ochratoxin A, trans-resveratrol, and ε-viniferin production in grapevine (Vitis vinifera L.) berries infected by Aspergillus carbonarius. 138
Effetti di diversi concimi azotati e di alcuni fattori dell'agrosistema sulla nutrizione e sulla qualità dell'uva (Cabernet Sauvignon in Oltrepò Pavese) 138
Studying spatial and temporal variability of a 'Barbera' vineyard with traditional and precision approaches 133
Fertilizzazione fogliare della vite e attività enzimatica. 130
Analisi sensoriale e contenuto in stilbeni di vini a DOC 'Ruche di Castagnole Monferrato' 130
Long-Term Effects of Mechanical Winter Pruning on Growth, Yield, and Grape Composition of Barbera Grapevines 129
Interactions of summer pruning techniques and vine performance in the white Vitis vinifera cv. Ortrugo 129
Late leaf removal aimed at delaying ripening in cv. Sangiovese: Physiological assessment and vine performance 127
Vigneti più equilibrati con gli inerbimenti temporanei 126
Low-pressure selection for new grape crossings ('Riesling italico' × 'Pinot noir'; 'Riesling italico' × 'Chardonnay') 124
Effetti sulla vite della clorosi ferrica da calcare. 123
La meccanizzazione sostenibile 122
Water use efficiency in Sangiovese grapes (Vitis vinifera L.) subjected to water stress before veraison: Different levels of assessment lead to different conclusions 122
Inter-row floor management is a powerful factor for optimising vine balance in a non-irrigated organic Barbera vineyard in northern Italy 121
Malvasia Rosa: da una mutazione spontanea un vitigno unico 120
Long-term performance of Barbera grown under different training systems and within-row vine spacings. 120
Effects of traditional and new methods on overcoming lime-induced chlorosis of grapevine 120
Relationship between soil origin and wine stilbene concentration in the "Sangiovese di Romagna" appellation area. 118
Early Leaf Removal to Improve Vineyard Efficiency: Gas Exchange, Source-to-Sink Balance, and Reserve Storage Responses 118
Vite, controllare la maturazione gestendo la chioma 117
Vegetative, physiological and nutritional behavior of new grapevine rootstocks in response to different nitrogen supply 115
Fattori viticoli e resveratrolo nell uva e nel vino. 114
CHARACTERIZATION OF THE NEW CULTIVAR 'ERVI' AS A FUNCTION OF MECHANICAL HARVESTING 113
Improvement of Healthy Properties of Grapes and Wine with Specific Emphasis on Resveratrol 112
La potatura tardiva per la prevenzione dei danni da brinata e il controllo della maturazione 111
Effects of Early Shoot Trimming of Varying Severity on Single High-Wire Trellised Pinot noir Grapevines 111
Comparison of whole-canopy water use efficiency and vine performance of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) vines subjected to a post-veraison water deficit 110
Nutritional deficiencies 109
High potential of variable rate fertilization combined with a controlled released nitrogen form at affecting cv. Barbera vines behavior 109
Un approccio tecnico all’uso del caolino per contrastare gli stress estivi in vigneto 107
A low-cost portable chamber based on Arduino micro-controller for measuring cover crops water use 107
Water stress improves whole-canopy water use efficiency and berry composition of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) grapevines grafted on the new drought-tolerant rootstock M4 105
A new integrated approach for management of soil threats in the vineyard ecosystem 103
Emilia-Romagna 103
Preliminary results on the effect of cluster thinning on stilbene concentration and antioxidant capacity of Vitis vinifera L. "Barbera" wine. 101
Phenology, canopy aging and seasonal carbon balance as related to delayed winter pruning of vitis vinifera L. cv. sangiovese grapevines 101
Relationship among night temperature, carbohydrate translocation and inhibition of grapevine leaf photosynthesis 101
Effects of intra-vineyard variability and soil heterogeneity on vine performance, dry matter and nutrient partitioning 100
Effects of Cluster Thinning and Pre-Flowering Leaf Removal on Growth and Grape composition in cv. Sangiovese 99
Gas exchange and water-use efficiency of cv. Sangiovese grafted to rootstocks of varying water-deficit tolerance 99
Biodiversità e innovazione: la sfida dei Colli Piacentini 98
Influenza di alcuni aspetti ambientali sul contenuto di stilbeni nel vino dell'area DOC 96
Tre nuove varietà selezionate per basi spumanti 96
Viticultural performances of different 'Cabernet Sauvignon' Clones 95
Grapevine quality: A multiple choice issue 95
Ricerche sperimentali su sanità e variabilità dei caratteri viticoli. Croatina, Uva rara e Ughetta di Canneto, nuovi cloni selezionati in Lombardia. 94
Primi risultati del programma di incroci intraspecifici. Tre nuove varietà selezionate per basi spumante. 94
Effect of leaf removal on grape yield, quality and stilbenes. 94
Variazione di crescita dei componenti dell'acino in vitigni rossi sottoposti a defogliazione precoce. 93
Nutrire la vite e combattere i giallumi tutto in uno. I risultati nel vigneto ed i meccanismi da chiarire. 93
Role of the genotype on stilbene synthesis in grapevine. 90
Canopy physiology, vine performance and host-pathogen interaction in a fungi resistant cv. Sangiovese x Bianca accession vs. a susceptible clone 89
Grafting cv. Grechetto Gentile Vines to New M4 Rootstock Improves Leaf Gas Exchange and Water Status as Compared to Commercial 1103P Rootstock 89
Fosfiti le due facce della medaglia. Una recente ricerca dimostra l'influsso positivo sulla pianta e sulla qualità delle produzioni. 87
Performance and water-use efficiency (single-leaf vs. whole-canopy) of well watered and half stressed split-root Lambrusco grapevines. 86
Shoot thinning effects on seasonal whole-canopy photosynthesis and vine performance in Vitis vinifera L. cv. Barbera 86
Fertilizzazione dei sistemi viticoli 86
Mechanical winter pruning of grapevine: Physiological bases and applications 86
Double-pruning grapevines as a management tool to delay berry ripening and control yield 86
Role of the variety and some environmental factors on grape stilbenes. 85
An enhanced method to infer gas exchange function in peach trees having different canopy shapes based on canopy quantum flux absorption assessment 85
Potenzialità della concimazione di precisione del vigneto 85
Controllo della produttività e della maturazione tecnologica dell’uva mediante interventi tardivi di rifinitura della potatura invernale 85
Il nuovo incrocio Ervi per uvaggi e raccolta meccanica. 84
Totale 14.375
Categoria #
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Totale 66.399


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020191 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 191
2020/20211.548 116 115 79 118 226 98 157 78 208 125 181 47
2021/20221.989 113 91 94 125 184 172 77 277 158 159 229 310
2022/20233.675 473 500 277 462 197 436 225 362 333 110 189 111
2023/20242.237 149 419 81 221 114 333 133 121 98 108 256 204
2024/20253.396 124 139 271 192 371 191 195 200 549 401 706 57
Totale 17.588