Sfoglia per Afferenza PIACENZA - Dipartimento di Scienze e tecnologie alimentari per una filiera agro-alimentare sostenibile (DiSTAS)
Using Response Surface Methodology to Model the Clarifying Process of Muscat blanc Must for the Production of a Sweet Sparkling Wine
2019 Colangelo, Donato; Torchio, Fabrizio; Rolle, Luca; Gerbi, Vincenzo; De Faveri, Dante Marco; Lambri, Milena
L'uso dei tappi sintetici in enologia
2005 Lambri, Milena; Silva, Angela; De Faveri, Dante Marco
Uso dell'aerazione controllata nella macerazione
2000 Silva, Angela; Lambri, Milena
Uso dell'aerazione controllata nella macerazione
2001 Lambri, Milena; Silva, Angela
Utilizzo di biostimolanti microbici in viticoltura: potenzialità e prospettive
2024 Canavera, Ginevra; Frioni, Tommaso; Bellotti, Gabriele; Puglisi, Edoardo
Vaginal bacterial diversity from healthy gilts and pregnant sows subjected to natural mating or artificial insemination
2021 Torres Luque, A.; Fontana, Cecilia Alejandra; Pasteris, S. E.; Bassi, Daniela; Cocconcelli, Pier Sandro; Otero, M. C.
Vaginal microbial communities from synchronized heifers and cows with reproductive disorders
2016 Gonzalez Moreno, C.; Fontana, Cecilia Alejandra; Cocconcelli, Pier Sandro; Callegari, Maria Luisa; Otero, Maria Claudia
Validation of a real-time PCR method on pta gene for Clostridium tyrobutyricum quantification in milk
2021 Arnaboldi, S.; Benevenia, R.; Bertasi, B.; Galuppini, E.; Mangeri, L.; Tilola, M.; Bassi, Daniela; Cocconcelli, Pier Sandro; Stroppa, A.; Varisco, G.
Valorisation of Crocus sativus flower parts for herbal infusions: impact of brewing conditions on phenolic profiling, antioxidant capacity and sensory traits
2022 Bellachioma, L.; Rocchetti, Gabriele; Morresi, C.; Martinelli, E.; Lucini, Luigi; Ferretti, G.; Damiani, E.; Bacchetti, T.
Valorisation of stalks from different grape cultivars for sugars recovery
2014 Spigno, Giorgia; Moncalvo, Alesandro; De Faveri, Dante Marco; Silva, Angela
Valorization of African Indigenous Leafy Vegetables: the Role of Phyllosphere Microbiota
2022 Misci, Chiara; Taskin, Eren; Vaccari, Filippo; Dall'Asta, Margherita; Imathiu, Samuel; Sandro Cocconcelli, Pier; Puglisi, Edoardo
Valorization of Citrus limon residues for the recovery of antioxidants: Evaluation and optimization of microwave and ultrasound application to solvent extraction
2013 Dahmoune, F.; Boulekbache, L.; Moussi, K.; Aoun, O.; Spigno, Giorgia; Madani, K.
Valorization Potential of Oilseed Cakes by Subcritical Water Extraction
2020 Svarc-Gajic, J; Morais, S; Delerue-Matos, C; Vieira, Ef; Spigno, Giorgia
Valorizzazione di vini rossi romagnoli attraverso l’impiego di alcuni chiarificanti di origine vegetale: nuovi stili enologici per il mercato dei vini vegan.
2020 Chiusano, L; Lang Adriasola, S.; Romanini, Elia; Colangelo, Donato; Gabrielli, Mario; Lambri, Milena
Valutazione della shelf-life di prodotti da forno
2022 Principato, L; Spigno, G
Valutazione dell’idoneità alla trasformazione industriale di alcune cultivar specificamente introdotte per il territorio dell’O.I. Pomodoro da Industria del Nord Italia.
2016 Sandei, Luca; Stingone, Carlotta; Gabrielli, Mario; Zanotti, Alessandra; Passariello, Mario; Cornali, Sandro
Valutazione ecotossicologica degli erbicidi
2002 Calliera, Maura; Finizio, Antonio; Otto, Stefan; Vighi, Marco
Variations in the Composition, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Cystoseira compressa during Seasonal Growth
2022 Cagalj, M.; Skroza, D.; Razola-Diaz, M. C.; Verardo, V.; Bassi, Daniela; Frleta, R.; Mekinic, I. G.; Tabanelli, G.; Simat, V.
The variety, terroir, and harvest types affect the yield and the phenolic and sterolic profiles of hemp seed oil
2021 Calzolari, Davide; Rocchetti, Gabriele; Lucini, Luigi; Amaducci, Stefano
A vegetal biopolymer-based biostimulant promoted root growth in melon while triggering brassinosteroids and stress-related compounds
2018 Lucini, Luigi; Rouphael, Youssef; Cardarelli, Mariateresa; Bonini, Paolo; Baffi, Claudio; Colla, Giuseppe
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
1-gen-2019 | Using Response Surface Methodology to Model the Clarifying Process of Muscat blanc Must for the Production of a Sweet Sparkling Wine | Colangelo, Donato; Torchio, Fabrizio; Rolle, Luca; Gerbi, Vincenzo; De Faveri, Dante Marco; Lambri, Milena | |
1-gen-2005 | L'uso dei tappi sintetici in enologia | Lambri, Milena; Silva, Angela; De Faveri, Dante Marco | |
1-gen-2000 | Uso dell'aerazione controllata nella macerazione | Silva, Angela; Lambri, Milena | |
1-gen-2001 | Uso dell'aerazione controllata nella macerazione | Lambri, Milena; Silva, Angela | |
1-gen-2024 | Utilizzo di biostimolanti microbici in viticoltura: potenzialità e prospettive | Canavera, Ginevra; Frioni, Tommaso; Bellotti, Gabriele; Puglisi, Edoardo | |
1-gen-2021 | Vaginal bacterial diversity from healthy gilts and pregnant sows subjected to natural mating or artificial insemination | Torres Luque, A.; Fontana, Cecilia Alejandra; Pasteris, S. E.; Bassi, Daniela; Cocconcelli, Pier Sandro; Otero, M. C. | |
1-gen-2016 | Vaginal microbial communities from synchronized heifers and cows with reproductive disorders | Gonzalez Moreno, C.; Fontana, Cecilia Alejandra; Cocconcelli, Pier Sandro; Callegari, Maria Luisa; Otero, Maria Claudia | |
1-gen-2021 | Validation of a real-time PCR method on pta gene for Clostridium tyrobutyricum quantification in milk | Arnaboldi, S.; Benevenia, R.; Bertasi, B.; Galuppini, E.; Mangeri, L.; Tilola, M.; Bassi, Daniela; Cocconcelli, Pier Sandro; Stroppa, A.; Varisco, G. | |
1-gen-2022 | Valorisation of Crocus sativus flower parts for herbal infusions: impact of brewing conditions on phenolic profiling, antioxidant capacity and sensory traits | Bellachioma, L.; Rocchetti, Gabriele; Morresi, C.; Martinelli, E.; Lucini, Luigi; Ferretti, G.; Damiani, E.; Bacchetti, T. | |
1-gen-2014 | Valorisation of stalks from different grape cultivars for sugars recovery | Spigno, Giorgia; Moncalvo, Alesandro; De Faveri, Dante Marco; Silva, Angela | |
1-gen-2022 | Valorization of African Indigenous Leafy Vegetables: the Role of Phyllosphere Microbiota | Misci, Chiara; Taskin, Eren; Vaccari, Filippo; Dall'Asta, Margherita; Imathiu, Samuel; Sandro Cocconcelli, Pier; Puglisi, Edoardo | |
1-gen-2013 | Valorization of Citrus limon residues for the recovery of antioxidants: Evaluation and optimization of microwave and ultrasound application to solvent extraction | Dahmoune, F.; Boulekbache, L.; Moussi, K.; Aoun, O.; Spigno, Giorgia; Madani, K. | |
1-gen-2020 | Valorization Potential of Oilseed Cakes by Subcritical Water Extraction | Svarc-Gajic, J; Morais, S; Delerue-Matos, C; Vieira, Ef; Spigno, Giorgia | |
1-gen-2020 | Valorizzazione di vini rossi romagnoli attraverso l’impiego di alcuni chiarificanti di origine vegetale: nuovi stili enologici per il mercato dei vini vegan. | Chiusano, L; Lang Adriasola, S.; Romanini, Elia; Colangelo, Donato; Gabrielli, Mario; Lambri, Milena | |
1-gen-2022 | Valutazione della shelf-life di prodotti da forno | Principato, L; Spigno, G | |
1-gen-2016 | Valutazione dell’idoneità alla trasformazione industriale di alcune cultivar specificamente introdotte per il territorio dell’O.I. Pomodoro da Industria del Nord Italia. | Sandei, Luca; Stingone, Carlotta; Gabrielli, Mario; Zanotti, Alessandra; Passariello, Mario; Cornali, Sandro | |
1-gen-2002 | Valutazione ecotossicologica degli erbicidi | Calliera, Maura; Finizio, Antonio; Otto, Stefan; Vighi, Marco | |
1-gen-2022 | Variations in the Composition, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Cystoseira compressa during Seasonal Growth | Cagalj, M.; Skroza, D.; Razola-Diaz, M. C.; Verardo, V.; Bassi, Daniela; Frleta, R.; Mekinic, I. G.; Tabanelli, G.; Simat, V. | |
1-gen-2021 | The variety, terroir, and harvest types affect the yield and the phenolic and sterolic profiles of hemp seed oil | Calzolari, Davide; Rocchetti, Gabriele; Lucini, Luigi; Amaducci, Stefano | |
1-gen-2018 | A vegetal biopolymer-based biostimulant promoted root growth in melon while triggering brassinosteroids and stress-related compounds | Lucini, Luigi; Rouphael, Youssef; Cardarelli, Mariateresa; Bonini, Paolo; Baffi, Claudio; Colla, Giuseppe |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile