Dall'Asta, Margherita
Dall'Asta, Margherita
PIACENZA - Dipartimento di Scienze animali, della nutrizione e degli alimenti (DIANA)
Behaviour and fate of Ag-NPs, TiO2-NPs and ZnO-NPs in the human gastrointestinal tract: Biopersistence rate evaluation
2023 Ferrante, M.; Grasso, A.; Giuberti, Gianluca; Dall'Asta, Margherita; Puglisi, Edoardo; Arena, G.; Nicosia, A.; Fiore, M.; Copat, C.
Brown rice and pulses for the development of shelf-stable and low glycemic index ready-to-eat meals
2023 Baggio, A.; Federici, E.; Gentilucci, V.; Folloni, S.; Dall'Asta, Margherita; Bernini, V.; Pellegrini, N.; Vittadini, E.
Effect of the Pasta Making Process on Slowly Digestible Starch Content
2023 Dodi, R.; Di Pede, G.; Scarpa, C.; Deon, V.; Dall'Asta, Margherita; Scazzina, F.
Italian Grape Ale Beers Obtained with Malvasia di Candia Aromatica Grape Variety: Evolution of Phenolic Compounds during Fermentation
2023 Leni, Giulia; Romanini, Elia; Bertuzzi, Terenzio; Abate, Alessio; Bresciani, Letizia; Lambri, Milena; Dall'Asta, Margherita; Gabrielli, Mario
Salt content of prepacked cereal-based products and their potential contribution to salt intake of the Italian adult population: Results from a simulation study
2023 Vici, G.; Rosi, A.; Angelino, D.; Polzonetti, V.; Scazzina, F.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Dall'Asta, Margherita; Moccia, S.; Veneto, D. N.; Paolella, G.; Pignone, V.; Ruggiero, E.; Spagnuolo, C.
The impact of metallic nanoparticles on gut fermentation processes: An integrated metabolomics and metagenomics approach following an in vitro digestion and fecal fermentation model
2023 Vaccari, Filippo; Zhang, Leilei; Giuberti, Gianluca; Grasso, A.; Bandini, Francesca; García-Pérez, P.; Copat, C.; Lucini, Luigi; Dall'Asta, Margherita; Ferrante, M.; Puglisi, Edoardo
Detection of cyclopropane fatty acids in human breastmilk by GC-MS
2022 Lolli, V.; Dall'Asta, Margherita; Caligiani, A.; Del Rio, D.; de la Fuente, M. A.; Gomez-Cortes, P.
Evolution of microbial communities and nutritional content of fermented Amaranthus sp. leaves
2022 Misci, Chiara; Taskin, Eren; Vaccari, Filippo; Dall'Asta, Margherita; Vezzulli, Fosca; Fontanella, Maria Chiara; Bandini, Francesca; Imathiu, S.; Sila, D.; Bertuzzi, Terenzio; Cocconcelli, Pier Sandro; Puglisi, Edoardo
Evolutionary Wheat Populations in High-Quality Breadmaking as a Tool to Preserve Agri-Food Biodiversity
2022 Spaggiari, M.; Marchini, M.; Calani, L.; Dodi, R.; Di Pede, G.; Dall'asta, M.; Scazzina, F.; Barbieri, A.; Righetti, L.; Folloni, S.; Ranieri, R.; Dall'asta, C.; Galaverna, G.
Nutrigenomics: an underestimated contribution to the functional role of polyphenols
2022 Dall'Asta, Margherita; Barbato, Mario; Rocchetti, Gabriele; Rossi, Filippo; Lucini, Luigi; Ajmone Marsan, Paolo; Colli, Licia
Nutritional Quality of Wholegrain Cereal-Based Products Sold on the Italian Market: Data from the FLIP Study
2022 Dall'Asta, Margherita; Angelino, D.; Paolella, G.; Dodi, R.; Pellegrini, N.; Martini, D.
Postprandial blood glucose and insulin responses to breads formulated with different wheat evolutionary populations (Triticum aestivum L.): A randomized controlled trial on healthy subjects
2022 Dall'Asta, Margherita; Dodi, R.; Pede, G. D.; Marchini, M.; Spaggiari, M.; Gallo, Antonio; Righetti, L.; Brighenti, F.; Galaverna, G.; Dall'Asta, C.; Ranieri, R.; Folloni, S.; Scazzina, F.
The effect of chickpea flour and its addition levels on quality and in vitro starch digestibility of corn–rice-based gluten-free pasta
2022 Suo, X.; Dall'Asta, Margherita; Giuberti, Gianluca; Minucciani, M.; Wang, Z.; Vittadini, E.
Valorization of African Indigenous Leafy Vegetables: the Role of Phyllosphere Microbiota
2022 Misci, Chiara; Taskin, Eren; Vaccari, Filippo; Dall'Asta, Margherita; Imathiu, Samuel; Sandro Cocconcelli, Pier; Puglisi, Edoardo
Comparison of the Nutritional Quality of Branded and Private-Label Food Products Sold in Italy: Focus on the Cereal-Based Products Collected From the Food Labeling of Italian Products Study
2021 Angelino, D.; Del Bo', C.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Dall'Asta, Margherita; Dello Russo, M.; Nucci, D.; Moccia, S.; Paolella, G.; Pignone, V.; Rosi, A.; Ruggiero, E.; Spagnuolo, C.; Vici, G.
Effect of biscuits formulated with high-amylose maize flour on satiety-related sensations and food intake.
2021 Giuberti, G; Albertini, E; Miggiano, Gad; Dall’Asta, M; Rossi, F
Fermentation as a tool for increasing food security and nutritional quality of indigenous African leafy vegetables: the case of Cucurbita sp
2021 Misci, Chiara; Taskin, Eren; Dall'Asta, Margherita; Fontanella, Maria Chiara; Bandini, Francesca; Imathiu, S.; Sila, D.; Bertuzzi, Terenzio; Cocconcelli, Pier Sandro; Puglisi, Edoardo
Glycemic index values of pasta products: An overview
2021 Di Pede, G.; Dodi, R.; Scarpa, C.; Brighenti, F.; Dall'asta, M.; Scazzina, F.
Mediterranean diet affects blood circulating lipid-soluble micronutrients and inflammatory biomarkers in a cohort of breast cancer survivors: Results from the seta study
2021 Negrati, M.; Razza, C.; Biasini, C.; Di Nunzio, C.; Vancini, A.; Dall'asta, M.; Lovotti, G.; Trevisi, E.; Rossi, F.; Cavanna, L.
Pasta Structure Affects Mastication, Bolus Properties, and Postprandial Glucose and Insulin Metabolism in Healthy Adults
2021 Vanhatalo, Saara; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Chiavaroli, Laura; Francinelli, Veronica; Pede, Giuseppe Di; Dodi, Rossella; Närväinen, Johanna; Antonini, Monica; Goldoni, Matteo; Holopainen-Mantila, Ulla; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Poutanen, Kaisa; Scazzina, Francesca
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | File |
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1-gen-2023 | Behaviour and fate of Ag-NPs, TiO2-NPs and ZnO-NPs in the human gastrointestinal tract: Biopersistence rate evaluation | Ferrante, M.; Grasso, A.; Giuberti, Gianluca; Dall'Asta, Margherita; Puglisi, Edoardo; Arena, G.; Nicosia, A.; Fiore, M.; Copat, C. | |
1-gen-2023 | Brown rice and pulses for the development of shelf-stable and low glycemic index ready-to-eat meals | Baggio, A.; Federici, E.; Gentilucci, V.; Folloni, S.; Dall'Asta, Margherita; Bernini, V.; Pellegrini, N.; Vittadini, E. | |
1-gen-2023 | Effect of the Pasta Making Process on Slowly Digestible Starch Content | Dodi, R.; Di Pede, G.; Scarpa, C.; Deon, V.; Dall'Asta, Margherita; Scazzina, F. | |
1-gen-2023 | Italian Grape Ale Beers Obtained with Malvasia di Candia Aromatica Grape Variety: Evolution of Phenolic Compounds during Fermentation | Leni, Giulia; Romanini, Elia; Bertuzzi, Terenzio; Abate, Alessio; Bresciani, Letizia; Lambri, Milena; Dall'Asta, Margherita; Gabrielli, Mario | |
1-gen-2023 | Salt content of prepacked cereal-based products and their potential contribution to salt intake of the Italian adult population: Results from a simulation study | Vici, G.; Rosi, A.; Angelino, D.; Polzonetti, V.; Scazzina, F.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Dall'Asta, Margherita; Moccia, S.; Veneto, D. N.; Paolella, G.; Pignone, V.; Ruggiero, E.; Spagnuolo, C. | |
1-gen-2023 | The impact of metallic nanoparticles on gut fermentation processes: An integrated metabolomics and metagenomics approach following an in vitro digestion and fecal fermentation model | Vaccari, Filippo; Zhang, Leilei; Giuberti, Gianluca; Grasso, A.; Bandini, Francesca; García-Pérez, P.; Copat, C.; Lucini, Luigi; Dall'Asta, Margherita; Ferrante, M.; Puglisi, Edoardo | |
1-gen-2022 | Detection of cyclopropane fatty acids in human breastmilk by GC-MS | Lolli, V.; Dall'Asta, Margherita; Caligiani, A.; Del Rio, D.; de la Fuente, M. A.; Gomez-Cortes, P. | |
1-gen-2022 | Evolution of microbial communities and nutritional content of fermented Amaranthus sp. leaves | Misci, Chiara; Taskin, Eren; Vaccari, Filippo; Dall'Asta, Margherita; Vezzulli, Fosca; Fontanella, Maria Chiara; Bandini, Francesca; Imathiu, S.; Sila, D.; Bertuzzi, Terenzio; Cocconcelli, Pier Sandro; Puglisi, Edoardo | |
1-gen-2022 | Evolutionary Wheat Populations in High-Quality Breadmaking as a Tool to Preserve Agri-Food Biodiversity | Spaggiari, M.; Marchini, M.; Calani, L.; Dodi, R.; Di Pede, G.; Dall'asta, M.; Scazzina, F.; Barbieri, A.; Righetti, L.; Folloni, S.; Ranieri, R.; Dall'asta, C.; Galaverna, G. | |
1-gen-2022 | Nutrigenomics: an underestimated contribution to the functional role of polyphenols | Dall'Asta, Margherita; Barbato, Mario; Rocchetti, Gabriele; Rossi, Filippo; Lucini, Luigi; Ajmone Marsan, Paolo; Colli, Licia | |
1-gen-2022 | Nutritional Quality of Wholegrain Cereal-Based Products Sold on the Italian Market: Data from the FLIP Study | Dall'Asta, Margherita; Angelino, D.; Paolella, G.; Dodi, R.; Pellegrini, N.; Martini, D. | |
1-gen-2022 | Postprandial blood glucose and insulin responses to breads formulated with different wheat evolutionary populations (Triticum aestivum L.): A randomized controlled trial on healthy subjects | Dall'Asta, Margherita; Dodi, R.; Pede, G. D.; Marchini, M.; Spaggiari, M.; Gallo, Antonio; Righetti, L.; Brighenti, F.; Galaverna, G.; Dall'Asta, C.; Ranieri, R.; Folloni, S.; Scazzina, F. | |
1-gen-2022 | The effect of chickpea flour and its addition levels on quality and in vitro starch digestibility of corn–rice-based gluten-free pasta | Suo, X.; Dall'Asta, Margherita; Giuberti, Gianluca; Minucciani, M.; Wang, Z.; Vittadini, E. | |
1-gen-2022 | Valorization of African Indigenous Leafy Vegetables: the Role of Phyllosphere Microbiota | Misci, Chiara; Taskin, Eren; Vaccari, Filippo; Dall'Asta, Margherita; Imathiu, Samuel; Sandro Cocconcelli, Pier; Puglisi, Edoardo | |
1-gen-2021 | Comparison of the Nutritional Quality of Branded and Private-Label Food Products Sold in Italy: Focus on the Cereal-Based Products Collected From the Food Labeling of Italian Products Study | Angelino, D.; Del Bo', C.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Dall'Asta, Margherita; Dello Russo, M.; Nucci, D.; Moccia, S.; Paolella, G.; Pignone, V.; Rosi, A.; Ruggiero, E.; Spagnuolo, C.; Vici, G. | |
1-gen-2021 | Effect of biscuits formulated with high-amylose maize flour on satiety-related sensations and food intake. | Giuberti, G; Albertini, E; Miggiano, Gad; Dall’Asta, M; Rossi, F | |
1-gen-2021 | Fermentation as a tool for increasing food security and nutritional quality of indigenous African leafy vegetables: the case of Cucurbita sp | Misci, Chiara; Taskin, Eren; Dall'Asta, Margherita; Fontanella, Maria Chiara; Bandini, Francesca; Imathiu, S.; Sila, D.; Bertuzzi, Terenzio; Cocconcelli, Pier Sandro; Puglisi, Edoardo | |
1-gen-2021 | Glycemic index values of pasta products: An overview | Di Pede, G.; Dodi, R.; Scarpa, C.; Brighenti, F.; Dall'asta, M.; Scazzina, F. | |
1-gen-2021 | Mediterranean diet affects blood circulating lipid-soluble micronutrients and inflammatory biomarkers in a cohort of breast cancer survivors: Results from the seta study | Negrati, M.; Razza, C.; Biasini, C.; Di Nunzio, C.; Vancini, A.; Dall'asta, M.; Lovotti, G.; Trevisi, E.; Rossi, F.; Cavanna, L. | |
1-gen-2021 | Pasta Structure Affects Mastication, Bolus Properties, and Postprandial Glucose and Insulin Metabolism in Healthy Adults | Vanhatalo, Saara; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Chiavaroli, Laura; Francinelli, Veronica; Pede, Giuseppe Di; Dodi, Rossella; Närväinen, Johanna; Antonini, Monica; Goldoni, Matteo; Holopainen-Mantila, Ulla; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Poutanen, Kaisa; Scazzina, Francesca |