Dall'Asta, Margherita

Dall'Asta, Margherita  

PIACENZA - Dipartimento di Scienze animali, della nutrizione e degli alimenti (DIANA)  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 57 (tempo di esecuzione: 0.04 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) File
1-gen-2022 Detection of cyclopropane fatty acids in human breastmilk by GC-MS Lolli, V.; Dall'Asta, M.; Caligiani, A.; Del Rio, D.; de la Fuente, M. A.; Gomez-Cortes, P.
1-gen-2022 Evolution of microbial communities and nutritional content of fermented Amaranthus sp. leaves Misci, C.; Taskin, E.; Vaccari, F.; Dall'Asta, M.; Vezzulli, F.; Fontanella, M. C.; Bandini, F.; Imathiu, S.; Sila, D.; Bertuzzi, T.; Cocconcelli, P. S.; Puglisi, E.
1-gen-2022 Evolutionary Wheat Populations in High-Quality Breadmaking as a Tool to Preserve Agri-Food Biodiversity Spaggiari, M.; Marchini, M.; Calani, L.; Dodi, R.; Di Pede, G.; Dall'asta, M.; Scazzina, F.; Barbieri, A.; Righetti, L.; Folloni, S.; Ranieri, R.; Dall'asta, C.; Galaverna, G.
1-gen-2022 Nutritional Quality of Wholegrain Cereal-Based Products Sold on the Italian Market: Data from the FLIP Study Dall'asta, M.; Angelino, D.; Paolella, G.; Dodi, R.; Pellegrini, N.; Martini, D.
1-gen-2022 Postprandial blood glucose and insulin responses to breads formulated with different wheat evolutionary populations (Triticum aestivum L.): A randomized controlled trial on healthy subjects Dall'Asta, M.; Dodi, R.; Pede, G. D.; Marchini, M.; Spaggiari, M.; Gallo, A.; Righetti, L.; Brighenti, F.; Galaverna, G.; Dall'Asta, C.; Ranieri, R.; Folloni, S.; Scazzina, F.
1-gen-2022 The effect of chickpea flour and its addition levels on quality and in vitro starch digestibility of corn–rice-based gluten-free pasta Suo, X.; Dall'Asta, M.; Giuberti, G.; Minucciani, M.; Wang, Z.; Vittadini, E.
1-gen-2021 Comparison of the Nutritional Quality of Branded and Private-Label Food Products Sold in Italy: Focus on the Cereal-Based Products Collected From the Food Labeling of Italian Products Study Angelino, D.; Del Bo', C.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Dall'Asta, M.; Dello Russo, M.; Nucci, D.; Moccia, S.; Paolella, G.; Pignone, V.; Rosi, A.; Ruggiero, E.; Spagnuolo, C.; Vici, G.
1-gen-2021 Effect of biscuits formulated with high-amylose maize flour on satiety-related sensations and food intake. Giuberti, G; Albertini, E; Miggiano, Gad; Dall’Asta, M; Rossi, F
1-gen-2021 Glycemic index values of pasta products: An overview Di Pede, G.; Dodi, R.; Scarpa, C.; Brighenti, F.; Dall'asta, M.; Scazzina, F.
1-gen-2021 Mediterranean diet affects blood circulating lipid-soluble micronutrients and inflammatory biomarkers in a cohort of breast cancer survivors: Results from the seta study Negrati, M.; Razza, C.; Biasini, C.; Di Nunzio, C.; Vancini, A.; Dall'asta, M.; Lovotti, G.; Trevisi, E.; Rossi, F.; Cavanna, L.
1-gen-2021 Pasta Structure Affects Mastication, Bolus Properties, and Postprandial Glucose and Insulin Metabolism in Healthy Adults Vanhatalo, Saara; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Chiavaroli, Laura; Francinelli, Veronica; Pede, Giuseppe Di; Dodi, Rossella; Närväinen, Johanna; Antonini, Monica; Goldoni, Matteo; Holopainen-Mantila, Ulla; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Poutanen, Kaisa; Scazzina, Francesca
1-gen-2021 Pre-Pregnancy Diet and Vaginal Environment in Caucasian Pregnant Women: An Exploratory Study Dall'Asta, M.; Laghi, L.; Morselli, S.; Re, M. C.; Zagonari, S.; Patuelli, G.; Foschi, C.; Pedna, M. F.; Sambri, V.; Marangoni, A.; Danesi, F.
1-gen-2021 Traditional and non-conventional pasta-making processes: Effect on in vitro starch digestibility Dodi, R.; Bresciani, L.; Biasini, B.; Cossu, M.; Scazzina, F.; Taddei, F.; D'egidio, M. G.; Dall'asta, M.; Martini, D.
1-gen-2020 A comprehensive approach to the bioavailability and cardiometabolic effects of the bioactive compounds present in espresso coffee and confectionery-derived coffee Mena, Pedro; Tassotti, Michele; Rosi, Alice; Martini, Daniela; Righetti, Laura; Antonini, Monica; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, Letizia; Fantuzzi, Federica; Spigoni, Valentina; Gil-Izquierdo, Angel; Domínguez-Perles, Raúl; Tornel, Pedro Luis; Del Pozo-Luengo, Soledad; Angelino, Donato; Del Bo', Cristian; Dall'Asta, Chiara; Riso, Patrizia; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Del Rio, Daniele
1-gen-2020 Breads formulated with evolutionary populations of wheat heritage varieties on postprandial glycaemic and insulin responses in healthy subjects Dall'Asta, M; Dodi, R; Di Pede, G; Marchini, M; Folloni, S; Scazzina, F
1-gen-2020 Effect of coffee and cocoa-based confectionery containing coffee on markers of cardiometabolic health: results from the pocket-4-life project Martini, D.; Rosi, A.; Tassotti, M.; Antonini, M.; Dall'Asta, M.; Bresciani, L.; Fantuzzi, F.; Spigoni, V.; Dominguez-Perles, R.; Angelino, D.; Ricci, C.; Del Pozo-Luengo, S.; Tornel, P. L.; Scazzina, F.; Gil-Izquierdo, A.; Dei Cas, A.; Brighenti, F.; Bonadonna, R.; Del Rio, D.; Mena, P.
1-gen-2020 Effects of Popular Diets on Anthropometric and Cardiometabolic Parameters: An Umbrella Review of Meta-Analyses of Randomized Controlled Trials Dinu, Monica; Pagliai, Giuditta; Angelino, Donato; Rosi, Alice; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, Letizia; Ferraris, Cinzia; Guglielmetti, Monica; Godos, Justyna; Del Bo', Cristian; Nucci, Daniele; Meroni, Erika; Landini, Linda; Martini, Daniela; Sofi, Francesco
1-gen-2020 Evaluation of nutritional quality of biscuits and sweet snacks sold on the Italian market: The Food Labelling of Italian Products (FLIP) study Dall'Asta, M.; Rosi, A.; Angelino, D.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Nucci, D.; Paolella, G.; Ruggiero, E.; Pignone, V.; Moccia, S.; Spagnuolo, C.; Dello Russo, M.
1-gen-2020 Identification of Cyclopropane Fatty Acids in Human Plasma after Controlled Dietary Intake of Specific Foods Lolli, Veronica; Dall’Asta, Margherita; Del Rio, Daniele; Caligiani, Augusta
1-gen-2020 The importance of glycemic index on post-prandial glycaemia in the context of mixed meals: A randomized controlled trial on pasta and rice Chiavaroli, Laura; Di Pede, Giuseppe; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Francinelli, Veronica; Goldoni, Matteo; Scazzina, Francesca; Brighenti, Furio