The essay talks about the production, the evaluation and the marketing of milk and dairy products in Italy and Europe from the ancient times to the twentieth century. Particular attention is paid to the food aspects in the symbolic, religious and liturgical uses
Dall'età antica al Novecento si segue la produzione, la valutazione e il commercio dei prodotti lattiero-caseari in Italia e in Europa. Attenzione rivestono anche gli aspetti legati alla alimentazione, agli usi simbolici, religiosi e liturgici dei prodotti caseari
Archetti, G., La civiltà del latte. Note introduttive, risultati e prospettive, in Archetti, G., Baronio, A. (ed.), La civiltà del latte. Fonti, simboli e prodotti dal Tardoantico al Novecento, Fondazione Civiltà Bresciana, BRESCIA -- ITA 2011: <<Storia, cultura e società, 3>>, 13- 39 [http://hdl.handle.net/10807/8275]
La civiltà del latte. Note introduttive, risultati e prospettive
Archetti, Gabriele
2011
Abstract
The essay talks about the production, the evaluation and the marketing of milk and dairy products in Italy and Europe from the ancient times to the twentieth century. Particular attention is paid to the food aspects in the symbolic, religious and liturgical usesFile | Dimensione | Formato | |
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