The article – with examples in PDF of the PowerPoint version – wishes to propose project work for Italian or Chinese-speaking students of the first two years of the upper secondary school, to be done through team activities, aimed at the guided and autonomous production of teaching materials: an Italy-China documentary-book. The link between the various teaching activities is rice, the staple food of the cuisine of the two countries, including Chinese narrative/history, documentaries, interviews, intercultural approaches, geography and international cuisine.
L’articolo – con esemplificazione in PDF della versione PowerPoint – desidera proporre un lavoro a progetto per studenti italofoni/sinofoni del biennio della scuola secondaria di secondo grado, da elaborare tramite attività in team e volto alla realizzazione guidata e autonoma dei materiali didattici: un libro-documentario Italia-Cina. Anello di congiunzione delle varie attività didattiche sarà il riso, alimento base della cucina dei due paesi, tra narrativa/storia cinese, documentari, interviste, approcci interculturali, geografia e cucina internazionale.
Nardon Schmid, E., Cipriano, S., Il riso come ponte di collegamento tra Italia e Cina. Un percorso interculturale ed interdisciplinare di educazione linguistica rivolta a studenti italofoni e sinofoni nel biennio di un Liceo (con esemplificazione in PDF), <<NUOVA SECONDARIA>>, 2011; (Giugno): 91-93 [http://hdl.handle.net/10807/56724]
Il riso come ponte di collegamento tra Italia e Cina. Un percorso interculturale ed interdisciplinare di educazione linguistica rivolta a studenti italofoni e sinofoni nel biennio di un Liceo (con esemplificazione in PDF)
Nardon Schmid, Erika;
2011
Abstract
The article – with examples in PDF of the PowerPoint version – wishes to propose project work for Italian or Chinese-speaking students of the first two years of the upper secondary school, to be done through team activities, aimed at the guided and autonomous production of teaching materials: an Italy-China documentary-book. The link between the various teaching activities is rice, the staple food of the cuisine of the two countries, including Chinese narrative/history, documentaries, interviews, intercultural approaches, geography and international cuisine.I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.