The aim of this essay is to investigate about the taste from a pedagogical point of view. Doing this, it provides arguments from neuroscience, philosophy and literature. The final result is the definition of a pedagogical framework starting from which it could be possible to imagine a taste training.

Rivoltella, P. C., Il sapere del sapore. Per una pedagogia del gusto, in Bochicchio, F. (ed.), Educare al (buon) gusto. Tra sapore, piacere e sapere, Guida, Napoli 2013: 111- 125 [http://hdl.handle.net/10807/48512]

Il sapere del sapore. Per una pedagogia del gusto

Rivoltella, Pier Cesare
2013

Abstract

The aim of this essay is to investigate about the taste from a pedagogical point of view. Doing this, it provides arguments from neuroscience, philosophy and literature. The final result is the definition of a pedagogical framework starting from which it could be possible to imagine a taste training.
2013
Italiano
Educare al (buon) gusto. Tra sapore, piacere e sapere
9788868660086
Rivoltella, P. C., Il sapere del sapore. Per una pedagogia del gusto, in Bochicchio, F. (ed.), Educare al (buon) gusto. Tra sapore, piacere e sapere, Guida, Napoli 2013: 111- 125 [http://hdl.handle.net/10807/48512]
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/10807/48512
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact