Sfoglia per Autore
Comparison of the Nutritional Quality of Branded and Private-Label Food Products Sold in Italy: Focus on the Cereal-Based Products Collected From the Food Labeling of Italian Products Study
2021 Angelino, D.; Del Bo', C.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Dall'Asta, Margherita; Dello Russo, M.; Nucci, D.; Moccia, S.; Paolella, G.; Pignone, V.; Rosi, A.; Ruggiero, E.; Spagnuolo, C.; Vici, G.
Pre-Pregnancy Diet and Vaginal Environment in Caucasian Pregnant Women: An Exploratory Study
2021 Dall'Asta, Margherita; Laghi, L.; Morselli, S.; Re, M. C.; Zagonari, S.; Patuelli, G.; Foschi, C.; Pedna, M. F.; Sambri, V.; Marangoni, A.; Danesi, F.
The Nutritional Quality of Organic and Conventional Food Products Sold in Italy: Results from the Food Labelling of Italian Products (FLIP) Study
2020 Dall'Asta, Margherita; Angelino, Donato; Pellegrini, Nicoletta; Martini, Daniela
Effect of coffee and cocoa-based confectionery containing coffee on markers of cardiometabolic health: results from the pocket-4-life project
2020 Martini, D.; Rosi, A.; Tassotti, M.; Antonini, M.; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, L.; Fantuzzi, F.; Spigoni, V.; Dominguez-Perles, R.; Angelino, D.; Ricci, C.; Del Pozo-Luengo, S.; Tornel, P. L.; Scazzina, F.; Gil-Izquierdo, A.; Dei Cas, A.; Brighenti, F.; Bonadonna, R.; Del Rio, D.; Mena, P.
The importance of glycemic index on post-prandial glycaemia in the context of mixed meals: A randomized controlled trial on pasta and rice
2020 Chiavaroli, Laura; Di Pede, Giuseppe; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Francinelli, Veronica; Goldoni, Matteo; Scazzina, Francesca; Brighenti, Furio
A comprehensive approach to the bioavailability and cardiometabolic effects of the bioactive compounds present in espresso coffee and confectionery-derived coffee
2020 Mena, Pedro; Tassotti, Michele; Rosi, Alice; Martini, Daniela; Righetti, Laura; Antonini, Monica; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, Letizia; Fantuzzi, Federica; Spigoni, Valentina; Gil-Izquierdo, Angel; Domínguez-Perles, Raúl; Tornel, Pedro Luis; Del Pozo-Luengo, Soledad; Angelino, Donato; Del Bo', Cristian; Dall'Asta, Chiara; Riso, Patrizia; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Del Rio, Daniele
Effects of Popular Diets on Anthropometric and Cardiometabolic Parameters: An Umbrella Review of Meta-Analyses of Randomized Controlled Trials
2020 Dinu, Monica; Pagliai, Giuditta; Angelino, Donato; Rosi, Alice; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, Letizia; Ferraris, Cinzia; Guglielmetti, Monica; Godos, Justyna; Del Bo', Cristian; Nucci, Daniele; Meroni, Erika; Landini, Linda; Martini, Daniela; Sofi, Francesco
Identification of Cyclopropane Fatty Acids in Human Plasma after Controlled Dietary Intake of Specific Foods
2020 Lolli, Veronica; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, Daniele; Caligiani, Augusta
Breads formulated with evolutionary populations of wheat heritage varieties on postprandial glycaemic and insulin responses in healthy subjects
2020 Dall'Asta, Margherita; Dodi, R; Di Pede, G; Marchini, M; Folloni, S; Scazzina, F
Evaluation of nutritional quality of biscuits and sweet snacks sold on the Italian market: The Food Labelling of Italian Products (FLIP) study
2020 Dall'Asta, M.; Rosi, A.; Angelino, D.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Nucci, D.; Paolella, G.; Ruggiero, E.; Pignone, V.; Moccia, S.; Spagnuolo, C.; Dello Russo, M.
Presence of cyclopropane fatty acids in foods and estimation of dietary intake in the Italian population
2019 Lolli, V.; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Palla, G.; Caligiani, A.
Critical and emerging topics in dietary carbohydrates and health
2019 Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Tappy, L.; Poti, F.; Agostoni, C.; Brighenti, F.
The ellagitannin metabolite urolithin C is a glucose-dependent regulator of insulin secretion through activation of L-type calcium channels
2019 Bayle, M.; Neasta, J.; Dall'Asta, M.; Gautheron, G.; Virsolvy, A.; Quignard, J. -F.; Youl, E.; Magous, R.; Guichou, J. -F.; Crozier, A.; Del Rio, D.; Cros, G.; Oiry, C.
Phenolic profile and antioxidant capacity of landraces, old and modern Tunisian durum wheat
2019 Boukid, F.; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, L.; Mena, P.; Del Rio, D.; Calani, L.; Sayar, R.; Seo, Y. W.; Yacoubi, I.; Mejri, M.
Improving the reporting quality of intervention trials addressing the inter-individual variability in response to the consumption of plant bioactives: quality index and recommendations
2019 Nikolic, M.; Konic Ristic, A.; Gonzalez-Sarrias, A.; Istas, G.; Urpi-Sarda, M.; Dall'Asta, Margherita; Monfoulet, L. -E.; Cloetens, L.; Bayram, B.; Tumolo, M. R.; Chervenkov, M.; Scoditti, E.; Massaro, M.; Tejera, N.; Abadjieva, D.; Chambers, K.; Krga, I.; Tomas-Barberan, F. A.; Morand, C.; Feliciano, R.; Garcia-Villalba, R.; Garcia-Aloy, M.; Mena, P.
Impact of foods and dietary supplements containing hydroxycinnamic acids on cardiometabolic biomarkers: A systematic review to explore inter-individual variability
2019 Martini, D.; Chiavaroli, L.; Gonzalez-Sarrias, A.; Bresciani, L.; Palma-Duran, S. A.; Dall'Asta, Margherita; Deligiannidou, G. -E.; Massaro, M.; Scoditti, E.; Combet, E.; Maksimova, V.; Urpi-Sarda, M.; Kontogiorgis, C. A.; Andres-Lacueva, C.; Gibney, E. R.; Del Rio, D.; Morand, C.; Garcia-Aloy, M.; Rodriguez-Mateos, A.; Mena, P.
Evaluation of the nutritional quality of breakfast cereals sold on the italian market: The food labelling of italian products (flip) study
2019 Angelino, D.; Rosi, A.; Dall'asta, M.; Pellegrini, N.; Martini, D.
In vitro digestibility of cyclopropane fatty acids in Grana Padano cheese: A study combining 1H NMR and GC-MS techniques
2018 Lolli, V.; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Caligiani, A.
Understanding the gut-kidney axis in nephrolithiasis: An analysis of the gut microbiota composition and functionality of stone formers
2018 Ticinesi, A.; Milani, C.; Guerra, A.; Allegri, F.; Lauretani, F.; Nouvenne, A.; Mancabelli, L.; Lugli, G. A.; Turroni, F.; Duranti, S.; Mangifesta, M.; Viappiani, A.; Ferrario, C.; Dodi, R.; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Ventura, M.; Meschi, T.
A nutritional evaluation of various typical Italian breakfast products: a comparison of macronutrient composition and glycaemic index values
2018 Cossu, M.; Chiavaroli, L.; Dall'Asta, Margherita; Francinelli, V.; Scazzina, F.; Brighenti, F.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
1-gen-2021 | Comparison of the Nutritional Quality of Branded and Private-Label Food Products Sold in Italy: Focus on the Cereal-Based Products Collected From the Food Labeling of Italian Products Study | Angelino, D.; Del Bo', C.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Dall'Asta, Margherita; Dello Russo, M.; Nucci, D.; Moccia, S.; Paolella, G.; Pignone, V.; Rosi, A.; Ruggiero, E.; Spagnuolo, C.; Vici, G. | |
1-gen-2021 | Pre-Pregnancy Diet and Vaginal Environment in Caucasian Pregnant Women: An Exploratory Study | Dall'Asta, Margherita; Laghi, L.; Morselli, S.; Re, M. C.; Zagonari, S.; Patuelli, G.; Foschi, C.; Pedna, M. F.; Sambri, V.; Marangoni, A.; Danesi, F. | |
1-gen-2020 | The Nutritional Quality of Organic and Conventional Food Products Sold in Italy: Results from the Food Labelling of Italian Products (FLIP) Study | Dall'Asta, Margherita; Angelino, Donato; Pellegrini, Nicoletta; Martini, Daniela | |
1-gen-2020 | Effect of coffee and cocoa-based confectionery containing coffee on markers of cardiometabolic health: results from the pocket-4-life project | Martini, D.; Rosi, A.; Tassotti, M.; Antonini, M.; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, L.; Fantuzzi, F.; Spigoni, V.; Dominguez-Perles, R.; Angelino, D.; Ricci, C.; Del Pozo-Luengo, S.; Tornel, P. L.; Scazzina, F.; Gil-Izquierdo, A.; Dei Cas, A.; Brighenti, F.; Bonadonna, R.; Del Rio, D.; Mena, P. | |
1-gen-2020 | The importance of glycemic index on post-prandial glycaemia in the context of mixed meals: A randomized controlled trial on pasta and rice | Chiavaroli, Laura; Di Pede, Giuseppe; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Francinelli, Veronica; Goldoni, Matteo; Scazzina, Francesca; Brighenti, Furio | |
1-gen-2020 | A comprehensive approach to the bioavailability and cardiometabolic effects of the bioactive compounds present in espresso coffee and confectionery-derived coffee | Mena, Pedro; Tassotti, Michele; Rosi, Alice; Martini, Daniela; Righetti, Laura; Antonini, Monica; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, Letizia; Fantuzzi, Federica; Spigoni, Valentina; Gil-Izquierdo, Angel; Domínguez-Perles, Raúl; Tornel, Pedro Luis; Del Pozo-Luengo, Soledad; Angelino, Donato; Del Bo', Cristian; Dall'Asta, Chiara; Riso, Patrizia; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Del Rio, Daniele | |
1-gen-2020 | Effects of Popular Diets on Anthropometric and Cardiometabolic Parameters: An Umbrella Review of Meta-Analyses of Randomized Controlled Trials | Dinu, Monica; Pagliai, Giuditta; Angelino, Donato; Rosi, Alice; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, Letizia; Ferraris, Cinzia; Guglielmetti, Monica; Godos, Justyna; Del Bo', Cristian; Nucci, Daniele; Meroni, Erika; Landini, Linda; Martini, Daniela; Sofi, Francesco | |
1-gen-2020 | Identification of Cyclopropane Fatty Acids in Human Plasma after Controlled Dietary Intake of Specific Foods | Lolli, Veronica; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, Daniele; Caligiani, Augusta | |
1-gen-2020 | Breads formulated with evolutionary populations of wheat heritage varieties on postprandial glycaemic and insulin responses in healthy subjects | Dall'Asta, Margherita; Dodi, R; Di Pede, G; Marchini, M; Folloni, S; Scazzina, F | |
1-gen-2020 | Evaluation of nutritional quality of biscuits and sweet snacks sold on the Italian market: The Food Labelling of Italian Products (FLIP) study | Dall'Asta, M.; Rosi, A.; Angelino, D.; Pellegrini, N.; Martini, D.; Nucci, D.; Paolella, G.; Ruggiero, E.; Pignone, V.; Moccia, S.; Spagnuolo, C.; Dello Russo, M. | |
1-gen-2019 | Presence of cyclopropane fatty acids in foods and estimation of dietary intake in the Italian population | Lolli, V.; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Palla, G.; Caligiani, A. | |
1-gen-2019 | Critical and emerging topics in dietary carbohydrates and health | Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Tappy, L.; Poti, F.; Agostoni, C.; Brighenti, F. | |
1-gen-2019 | The ellagitannin metabolite urolithin C is a glucose-dependent regulator of insulin secretion through activation of L-type calcium channels | Bayle, M.; Neasta, J.; Dall'Asta, M.; Gautheron, G.; Virsolvy, A.; Quignard, J. -F.; Youl, E.; Magous, R.; Guichou, J. -F.; Crozier, A.; Del Rio, D.; Cros, G.; Oiry, C. | |
1-gen-2019 | Phenolic profile and antioxidant capacity of landraces, old and modern Tunisian durum wheat | Boukid, F.; Dall'Asta, Margherita; Bresciani, L.; Mena, P.; Del Rio, D.; Calani, L.; Sayar, R.; Seo, Y. W.; Yacoubi, I.; Mejri, M. | |
1-gen-2019 | Improving the reporting quality of intervention trials addressing the inter-individual variability in response to the consumption of plant bioactives: quality index and recommendations | Nikolic, M.; Konic Ristic, A.; Gonzalez-Sarrias, A.; Istas, G.; Urpi-Sarda, M.; Dall'Asta, Margherita; Monfoulet, L. -E.; Cloetens, L.; Bayram, B.; Tumolo, M. R.; Chervenkov, M.; Scoditti, E.; Massaro, M.; Tejera, N.; Abadjieva, D.; Chambers, K.; Krga, I.; Tomas-Barberan, F. A.; Morand, C.; Feliciano, R.; Garcia-Villalba, R.; Garcia-Aloy, M.; Mena, P. | |
1-gen-2019 | Impact of foods and dietary supplements containing hydroxycinnamic acids on cardiometabolic biomarkers: A systematic review to explore inter-individual variability | Martini, D.; Chiavaroli, L.; Gonzalez-Sarrias, A.; Bresciani, L.; Palma-Duran, S. A.; Dall'Asta, Margherita; Deligiannidou, G. -E.; Massaro, M.; Scoditti, E.; Combet, E.; Maksimova, V.; Urpi-Sarda, M.; Kontogiorgis, C. A.; Andres-Lacueva, C.; Gibney, E. R.; Del Rio, D.; Morand, C.; Garcia-Aloy, M.; Rodriguez-Mateos, A.; Mena, P. | |
1-gen-2019 | Evaluation of the nutritional quality of breakfast cereals sold on the italian market: The food labelling of italian products (flip) study | Angelino, D.; Rosi, A.; Dall'asta, M.; Pellegrini, N.; Martini, D. | |
1-gen-2018 | In vitro digestibility of cyclopropane fatty acids in Grana Padano cheese: A study combining 1H NMR and GC-MS techniques | Lolli, V.; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Caligiani, A. | |
1-gen-2018 | Understanding the gut-kidney axis in nephrolithiasis: An analysis of the gut microbiota composition and functionality of stone formers | Ticinesi, A.; Milani, C.; Guerra, A.; Allegri, F.; Lauretani, F.; Nouvenne, A.; Mancabelli, L.; Lugli, G. A.; Turroni, F.; Duranti, S.; Mangifesta, M.; Viappiani, A.; Ferrario, C.; Dodi, R.; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, D.; Ventura, M.; Meschi, T. | |
1-gen-2018 | A nutritional evaluation of various typical Italian breakfast products: a comparison of macronutrient composition and glycaemic index values | Cossu, M.; Chiavaroli, L.; Dall'Asta, Margherita; Francinelli, V.; Scazzina, F.; Brighenti, F. |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile